Home » Blog » In gesprek met ... » Hoe fysiotherapie en Qigong heel goed samengaan 😉

Hoe fysiotherapie en Qigong heel goed samengaan 😉

door | 12 apr, 2021 | In gesprek met ...

Hoe fysiotherapie en Qigong heel goed samengaan 😉

Ik ga vandaag in gesprek met?
Lucie Kwaks

Wij kennen elkaar van?
Wij kennen elkaar van de Zhineng Qigong lessen die ik bij je volg via Studio Neem Tijd.

Wat was de reden dat je bij mij een cursus kwam volgen?
Jaren terug werd bij mij de diagnose sclerodermie gesteld. Ik had hier veel problemen mee, mijn conditie ging hard achteruit. Hiervoor was ik in eerste instantie in behandeling bij een fysiotherapeut, helaas liepen we hier tegen wat grenzen aan. Na goed overleg met de fysiotherapeut heeft ze me doorverwezen naar Inge, ze had hoop dat haar manier van behandelen wel zou helpen. Daarop heb ik bij Inge een intake gedaan en met haar overlegt of zij mogelijkheden zag en zo ja, welke les ik het beste bij mij zou passen. Het werd de Zhineng Qigong. Al heel snel behaalde ik heel veel verbetering, het was een echt eye-opener voor mij. Zelf ben ik exact aangelegd en zag dus graag bewijs voor alles, nu zie ik ook een heel andere kant van het leven.

Kun je mij vertellen wat de cursus ‘Weg met Schouderklachten” je geeft?
Ruim twee jaar geleden heb ik een ski-ongeval gehad waardoor mijn kogelkop van mijn linkerarm verbrijzelt werd, hier is een prothese ingeplaatst. Het gevolg was wel dat mijn mobiliteit van mijn linkerarm weer volledig opgebouwd moest worden. Dit heb ik samen met Inge en ook fysiotherapie weer boven verwachting voor elkaar gekregen. Wel heb ik in de gaten dat het veel onderhoud zal vergen de rest van mijn leven. De cursus “Weg met Schouderklachten” helpt me hierbij heel goed. Als je langdurig oefeningen moet blijven doen is het namelijk wel fijn dat je regelmatig wat verschillende oefeningen krijgt aangeboden.

Hoeveel tijd besteed je dagelijks aan de cursus?
Ik besteed nogal wat tijd op een dag aan verschillende oefeningen, ieder ochtend de schouder losmaken. In de avond dan nog “Weg met Schouderklachten”, nog wat oefeningen van mijn fysiotherapeut en sinds corona meestal ook nog twee keer per week een zoom-sessie van Zhineng Qigong.

Wat wil je bereiken met de cursus?
Met de cursus wil ik bereiken dat ik op een gecontroleerde manier mijn mobiliteit behoudt en eventueel verder uitbreid. Hierbij heb ik begeleiding nodig omdat ik voor mezelf heel vaak de lat te hoog leg, te competatief, dit werkt averechts. De rust die Inge erin brengt door haar begeleiding via beeld/geluidverbinding, steunt me daar enorm bij.

Wat is het meest waardevolle wat je meeneemt uit een les?
Wat zeer waardevol voor me is dat Inge me een weg wijst om zeer veel te kunnen bereiken. Natuurlijk moet een groot deel ook vanuit mezelf komen, maar haar steun zou ik hierin niet willen missen.

Lucie, hartelijk bedankt voor je openheid om je ervaring te delen. Wat geweldig dat de lessen je zoveel geven. Natuurlijk is het resultaat een mooie drijfveer om dagelijks te oefenen desondanks vind ik het toch erg knap van je dat je elke dag even de tijd neemt om aandacht te besteden aan je eigen welzijn.
Je mag trots op jezelf zijn 👏👏👏

Wil je meer weten over een training, cursus of persoonlijke begeleiding?
Mail naar: info@studioneemtijd.nl
Kijk op: https://training.studioneemtijd.nl/…/weg-met…/
of op deze website:

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

In gesprek met …

In gesprek met …

Ik ga vandaag in gesprek met?
Annemarie Staaks (32)
Wij kennen elkaar van?
Een jaar of 5.5 jaar geleden zocht ik contact met Inge om kennis te maken met tai chi en de vraag of ze iets voor mij kon betekenen.

lees verder
In gesprek met …

In gesprek met …

Je kunt maar een verslaving hebben 😉
Ik ga vandaag in gesprek met Yvonne Andriessen.
Wij kennen elkaar vanaf het voorjaar van 2016. Ze volgt de lessen Tai Chi Qigong op de vrijdagochtend.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin