Home » Blog » In gesprek met ... » In gesprek met …

In gesprek met …

door | 15 sep, 2021 | In gesprek met ...

Je kunt maar een verslaving hebben 😉

Ik ga vandaag in gesprek met Yvonne Andriessen.
Wij kennen elkaar vanaf het voorjaar van 2016. Ze volgt de lessen Tai Chi Qigong op de vrijdagochtend.

Wat is de reden dat je op les kwam?
Na een lastige periode met veel lichamelijk ongemak (poly artrose en schildklier) en zorgen om mijn dochter vanwege een ongeval was ik behoorlijk uit balans geraakt. In mijn zoektocht om hieraan te gaan werken ben ik (per toeval) bij Inge terecht gekomen voor 3 proeflessen. Dit was (achteraf gezien) een “geschenk uit de hemel”.

Wat brengen de lessen je?
De lessen hebben mij veel gebracht. Meer souplesse in mijn hele lichaam, betere balans, meer energie, meer rust in mijn hoofd en een betere focus. Ook lukt het mij nu om wat grotere wandelingen te maken en wat langer achter elkaar te blijven staan. In het Westen zeggen we: If you feel pain, kill it en we nemen een painkiller (aspirine). In China zeggen ze: If you feel pain, move it away en ze doen gigong. Dit spreekt mij erg aan en na al die jaren les en oefenen ervaar ik ook echt het positieve effect op mijn lichaam!

Gebruik je de dingen die je leert in de lessen ook op een andere manier?
Ik probeer dagelijks tijd te maken om wat oefeningen te doen. De ene keer in huis maar ook vaak op een rustig plekje in de natuur. Ook probeer ik goed op mijn houding te letten.

Wat wil je bereiken met de lessen?
Een lichaam in balans, een kalme geest in een krachtig lichaam en natuurlijk ook genieten van de heerlijke muziek en de vloeiende bewegingen.

Wat is het meest waardevolle wat je meeneemt uit de les?
Vooral de ontspanning te voelen en niet te veel in het hoofd te zitten. Alert te zijn op een goede houding en een rustige diepe ademhaling.
Ik kijk elke week enorm uit naar de les. Iedereen kan op zijn eigen niveau werken en wegdromen in de prachtige muziek en vloeiende bewegingen. Inge’s aanwijzingen zijn subtiel en hebben veel effect. Hoe langer ik met Tai Chi bezig ben hoe fijner het wordt. Stiekem wel een beetje een verslaving.
Voor veel lichamelijke ongemakken en pijntjes heeft Inge wel een gerichte oefening. Door vaak te oefenen en geduldig doorzetten is er veel te bereiken.
Inge, bedankt voor alle inspirerende lessen!

Yvonne, hartelijk bedankt voor je openheid om je ervaring te delen. Wat geweldig dat de lessen je zoveel geven. Natuurlijk is het resultaat een mooie drijfveer om dagelijks te oefenen desondanks vind ik het toch erg knap van je dat je elke dag even de tijd neemt om aandacht te besteden aan je eigen welzijn. Je kunt maar een verslaving hebben 😉
Ook jij mag trots op jezelf zijn 👏👏👏

Wil je meer weten over een training, cursus of persoonlijke begeleiding?
Mail naar: info@studioneemtijd.nl

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

In gesprek met …

In gesprek met …

Ik ga vandaag in gesprek met?
Annemarie Staaks (32)
Wij kennen elkaar van?
Een jaar of 5.5 jaar geleden zocht ik contact met Inge om kennis te maken met tai chi en de vraag of ze iets voor mij kon betekenen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin