Weer terug in balans door persoonlijke begeleiding van Inge

9

Wanneer je je moe en futloos voelt

Hoe laad je je batterij weer op?
(Her-)ontdek jouw energiegevers!

9

Wanneer je veel piekert en/of slecht slaapt

Hoe krijg je de rust weer terug in je hoofd?
Blijf de stress de baas (in plaats van andersom)!

9

Wanneer je nek- en schouderklachten hebt

Hoe kun je weer vrij bewegen (zonder pijn)?
Herkennen van de oorzaak is een eerste stap!

Een persoonlijke benadering van je gezondheid

Stress, vermoeidheid en je opgebrand voelen, is de meest voorkomende psychische klacht. Meditatie, Qigong en bewegingsoefeningen helpen je klachten te bestrijden en je beter te ontspannen. Door de Persoonlijke begeleiding verminderen veel chronische klachten zoals rugpijn, stress en vermoeidheid.

Als BoCam-therapeut en docent help ik je daarbij een heel eind op weg. Ik leer je met aandacht bewegen, door meditatie te ontspannen en vertrouwen in je lijf te herwinnen met de juiste ademhalingstechnieken. Je werkt zelf onder mijn begeleiding aan je eigen herstel en ontwikkeling. Door deze oplossingsgerichte werkwijze ervaar je zelf het succes van bewegen. Je houdt zelf het initiatief in handen. De aangereikte oefeningen en meditaties kun je na afloop zelf blijven uitvoeren.

Door de training ervaar je niet alleen vermindering of verlichting van de klachten. Tevens heb je inzicht in de oorzaak van de klachten, zodat herhaling in de toekomst wordt voorkomen.

Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden!!!

Beter in je vel door de persoonlijke training van Inge

Gediplomeerde professional, maar ook ervaringsdeskundige

Zhineng Qigong voor mijn eigen gezondheid

Van beroep ben ik ± 30 jaar danspedagoog geweest en had in mijn woonplaats dan ook een grote balletschool met ongeveer 300 leden. De laatste jaren waren heel erg zwaar. Ik kreeg steeds meer lichamelijke en geestelijke klachten. Ik ging maar door en door met lesgeven en durfde het niet los te laten totdat ik uiteindelijk een zware depressie kreeg.  Het was eigenlijk het beste wat me had kunnen overkomen.  Ik maakte een begin met leren voelen, dit was helemaal nieuw voor mij.
Het contact met Zhineng Qigong begon ± 20 jaar geleden toen ik met een vriendin naar een lezing ging, de lezing had als thema “je gedachten sturen”. Het was heel erg interessant maar we gingen ook praktisch aan de slag. Het was verbluffend, ik had zoiets nog nooit meegemaakt. We maakte een bepaalde beweging en moesten onthouden hoe ver we kwamen. Daarna visualiseerde we alleen maar dat we de beweging gingen herhalen en herhalen. Het resultaat was dat we veel verder kwamen dan de keer dat we de beweging werkelijk deden.
Hier moest ik meer van weten en ging meteen op zoek naar een cursus “Zhineng Qigong”.

Ik was zo enthousiast dat ik me er helemaal instortte, ik oefende en oefende en het gaf een heel goed gevoel. Ik leerde elke dag tijd te nemen voor mezelf en ging naar een kamer boven in huis waar ik rustig kon oefenen zonder gestoord te worden. Met een gezin is dit soms lastig. Vaak kwamen ze dingen vragen of er belde net iemand voor mij waardoor ik elke keer weer helemaal opnieuw moest beginnen. Dit was natuurlijk heel erg frustrerend maar zo leerde ik wel duidelijke afspraken te maken met mijn gezin. Ze mochten me niet meer storen voor dingen die ook wel even konden wachten en mensen die belden, kon ik later ook wel terugbellen. Zo fanatiek was ik bezig met trainen dat ik over mijn grenzen ging met als resultaat een frozen shoulders. Wat had ik nog veel te leren! En wat denk je; alsof een frozen shoulder nog niet genoeg was, nee de andere kwam daar ook nog bij! Twee frozen shoulders, nou Zhineng Qigong is echt gezond voor je lichaam en je geest. Mijn man had zo zijn bedenkingen en vroeg me asjeblieft te stoppen met dat Chinese gedoe.

Zo leerde ik dat het belangrijk is om contact te maken met je lichaam, te voelen waar het prettig is en vooral te voelen waar b.v. spanning zit. In heel mijn leven had ik nog nooit zoveel spanning gevoeld. Op de gekste tijden was ik me bewust van spanning die ik zelf maakte, b.v.:
• tijdens het autorijden – waarom had ik mijn schouders opgetrokken?
• midden in de nacht wakker worden – waarom had ik mijn schouders opgetrokken terwijl ik lag te slapen?
• een adres op een kaart schrijven – waarom had ik ook hierbij weer gespannen schouders?
En zo ging het maar door, wat had ik veel spanning in mijn lichaam!

Blijkbaar had ik de frozen shoulders nodig om te leren te luisteren naar mijn lichaam en te handelen daarna. Nu werk ik vanuit zachtheid, vanuit ontspanning. In de Qigong kan ik spelen met spanning en ontspanning, ik kan vasthouden en loslaten, of om in de Chinese termen te spreken, ik heb meer controle over Yin & Yang. Door  Qigong te oefenen komen mijn gedachtes tot rust en kan ik de aandacht naar delen in mijn lichaam sturen en gaan voelen. Ik weet nu dat het lichaam, het voelen en het denken samen moeten vloeien. Nu weet ik pas echt de waarde van een gezonde geest in een gezond lichaam, vroeger dacht ik dat ik wist wat het betekende maar nu voel ik het ook! Het citaat van de Romeinse dichter Juvenalis. “Mens sana in corpore sano” heeft voor mij een diepere betekenis gekregen.

Door Tai Chi Qigong te oefenen heb ik veel meer inzicht gekregen in mijn omgeving, in andere mensen en in de natuur. Ik wil nog iets meer inzicht in mezelf krijgen maar ben ervan overtuigd dat ook dat steeds meer gaat komen.
Door Tai Chi Qigong te oefenen heb ik geleerd dat ik zelf mijn leven kan creëren. Ik heb geleerd dat ziek zijn of een slechte jeugd geen excuus is maar juist een uitdaging. Ik heb geleerd dat ik dingen kan veranderen door zaken anders aan te pakken.

Ondertussen heb ik geen balletstudio meer maar een “Body & Mind” studio. Ik geef lessen in verschillende Qigong vormen, meditatie en een soort sportles waarbij je met aandacht beweegt. Ik geniet nu weer van mijn werk en voel dezelfde passie als die ik had toen ik 30 jaar gelden ooit begon met mijn balletschool.
Nu begeleid ik andere mensen die gezondheidsklachten hebben op een zachte en ontspannen manier. Niet alleen mensen met gezondheidsklachten volgen mijn lessen (curatief), veel mensen maken gebruiken mijn lessen om goede gezondheid te behouden (preventief).

Ik ben heel erg blij dat ik mijn kennis en enthousiasme over kan dragen en een bijdrage kan leveren aan hun gezondheid en algeheel welzijn.
Dat is wat de Chinese bewegingsleer me brengt, het verrijkt mijn leven enorm, naast het super effect op mijn lichamelijke klachten geeft het me geestelijk meer kleur en diepgang.

Hoe zorg jij dat je je weer sterk en gezond voelt …

Neem Tijd!

Eindelijk weer energie

Geen spanningsklachten meer

Ik doe nu wat bij me past

BOCAM training staat voor:

Bewegingsleer – therapeutische oefeningen, vnl. uit Qigong
Ontspanningstraining – als voorwaarde voor iedere werkelijke genezing
Concentratie methode – om in meditatie te kunnen komen
Ademhalingstraining – een goede ademhaling is de brug tussen lichaam en geest en van groot belang voor gezondheid
Manuele Therapie – Chinese massage en zelfmassage 

Gezondheid is voor iedereen een waardevol goed. Het kan alleen ‘blijvend’ verkregen worden door er dagelijks aandacht aan te besteden
Zelfgenezing is de meest diepgaande vorm van genezing
Wat een ander voor je doet komt snel, maar verdwijnt ook weer vaak

Weg met schouderklachten

 

Lekker Slapen

 

Zhineng Qigong

  • 3 live of online sessies van 90 minuten 
  • Hoe drukker we het hebben, hoe meer we behoefte hebben aan rust. De Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong wordt hierdoor steeds populairder. Zhineng Qigong is een vorm van meditatie in beweging.
  • Meer weten: https://studioneemtijd.nl/wekelijkse-lessen/zhineng-qigong/ 

Spine Qigong

  •  3 live of online sessies van 90 minuten 
  • Heb jij regelmatig last van je rug, nek, schouders of vaak hoofdpijn of andere klachten? De rug is vaak oorzaak van allerhande klachten en blokkades. 
  • Meer weten: https://studioneemtijd.nl/therapie/spine-qigong/

Ben jij een sporter maar…

Wist je dat ook door intensief te sporten rugklachten kunnen ontstaan?
Wist je dat er bij mensen die altijd “AAN” staan (mensen die altijd maar bezig zijn) ook rugklachten kunnen ontstaan?

 

Passie voor golf

Wist je dat ook door intensief te sporten rugklachten kunnen ontstaan?
Wist je dat er bij mensen die altijd “AAN” staan (mensen die altijd maar bezig zijn) ook rugklachten kunnen ontstaan?

Studio Neem Tijd is er ook voor jou

Veelgestelde vragen

Inge Duijts is aangesloten bij:

SBB: De Stichting Bocam Beroepsbelangen

De FAGT (Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten) lidmaatschapsnummer 15638 geaccrediteerd in de disciplines A2-T.C.M.

AGB code (Algemeen Gegevens Beheer) :

RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg):

 

Vergoeding door zorgverzekering
Via uw zorgverzekering kunt U het geheel of een gedeelte van de Natuurgeneeskundige behandelingen vergoed krijgen. Vraag na bij de zorgverzekeraar of de natuurgeneeskundige behandelingen vergoed worden en onder welke voorwaarden.
Kan ik de auto dicht bij de ingang parkeren?
In Linden en in Escharen is het gebouw heel erg gemakkelijk te bereiken. Parkeren is overal gratis.
Openingstijden: praktijk
Afspraken altijd in overleg.
Wat is handig om aan te trekken?
Trek gemakkelijk zittende kleding en schoenen aan. Het liefst een shirt met een los vest of zo.

 

Heb ik nog iets anders nodig?
Het is fijn om een flesje water bij de hand te hebben.

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!