Ervaringen van beweegspecialisten

Lesgeven aan Senioren

In een paar zinnen Fantastische cursus! Inge laat zien dat je met rustige houdingen en series ook wat moois kan neerzetten. Deze cursus is zeker geschikt voor senioren, maar ik weet zeker dat ook niet-senioren dit leuk vinden. Wat een creativiteit in combinatie met haar kennis, wat weet zij veel. Dank je wel Inge en graag tot de volgende keer!

Veel liefs, Mary

 

Wat was het een superdag. Leuk opgezet, goed afwisselend doordat we zelf ook oefeningen deden. Ik heb er zeker wat aan gehad om mijn lessen op te gaan zetten.Ik wil je bij deze de vragen beantwoorden van het formulier:

*De workshop heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan.*De oefeningen waren duidelijk, je speelde er prettig op in als het niet helemaal ging. Je reageerde erg prettig*De oefeningen waren duidelijk en prettig om te doen, mijn inziens voelde iedereen zich daar erg prettig bij*Misschien zou ik inderdaad een vervolg doen, maar dat weet ik pas als ik zelf bezig ben denk ik.*De prijs vond ik oke en betaalbaar.*De locatie was super,*Ik heb zo geen suggesties misschien nog wat oefeningen met de benen. Ik zou de cursus zeker aanbevelen bij andere.

Inge bedankt voor de leuke, gezellige, positieve en leerzame dag,

Liefdevolle groetjes, Lydia van Veen

 

Bij binnenkomst voelde het gelijk al goed, de sfeer de locatie en het ontvangst door jouw
zorgde daarvoor.
Dat is de hele dag ook zo gebleven, de goede uitleg hierbij en heerlijk ook veel doen, waarbij je niet
hoefde op te letten om dingen te gaan onthouden of op te schrijven want ook dat had je goed verzorgd
met de uitgebreide les, documentatie map die klaar lag.
De dag heeft mij een goede indruk gegeve van de mogelijkheden om met senioren te gaan oefenen,
met alle in en outs die je tijdens en na het oefenen meegaf.
Kijk met veel plezier terug op deze dag, luisterend naar de heerlijke muziek.

Dank je wel, met innerlijke groet Ron

 

Eigenlijk heb je niet zo veel aan mijn evaluatie (alleen een schouderklopje voor jezelf, maar weinig verbeterpunten), want ik vond het in een woord “fantastisch”, fijne opbouw, goede afwisseling bewegen-theorie, leerzame achtergrondinformatie, duidelijke syllabus. De workshop was heel leerzaam en jij brengt het ook heel prettig. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. En ik kon ook van gedachte wisselen met jou tijdens de lunch, dat was ook fijn. Ik had toch vragen en daar heb ik antwoord op gekregen. Heel erg bedankt en zeker tot ziens!

 

Deze cursus is echt prima zo. Je bent een fantastische docent! Rustige opbouw, aandacht met een studiemap. Ook echt goed verzorgd! Respect & waardering

 

“Ik heb de workshop “lesgeven aan senioren”gevolgd bij Inge Duyts. Het heeft me verbaasd over hoeveel er mogelijk is “vanaf de stoel”. Ik heb het ervaren als een bijzonder leerzame dag. En ook een heel ontspannen dag waarin ikzelf de oefeningen heel fijn vond. De rust en de fijne sfeer die Inge weet te creëren maakte het tot een heerlijke, ontspannen en blije dag. Echt een aanrader”

Henny

 

Het was een zeer mooie workshop, een aanrader! Dank je Inge voor deze inspirerende dag, je duidelijke informatie en mooie muziek. Ben lekker aan het oefenen met de bewegingen en de muziek die we daarbij gekregen hebben! Tot de volgende keer weer.

Super bedankt. Emy

 

Ik vond de workshop fantastisch! Nog mooier dan ik had verwacht, omdat je ons van die mooie series hebt geleerd ? En de ‘loopjes’ vond ik ook fantastisch, zo meditatief, ik voelde mij zo goed toen ik dat deed.

Wilma

 

Lesgeven aan Senioren

In ons huidig zorgstelsel is de laatste jaren het nodige verandert en we zijn er nog niet. Senioren blijven langer thuis wonen, de kinderen worden mantelzorgers. Of je nu les wilt gaan geven aan senioren of mensen met een beperking is niet van belang. Wij horen er te zijn voor onze ouders, zij zijn de senioren van de toekomst. Weet jij hoe je je ouders of senioren in je omgeving fit kunt houden en stimuleren in contact te blijven met de buiten wereld. Zelf al jaren werkend in de PG ouderenzorg heb ik bij Inge Duyts van Studio Neem Tijd de cursus met genoegen gevolgd. Ik heb veel van Inge geleerd, zij geeft een duidelijke uitleg. Aan bod komen de diverse niveaus, wat wel of niet kan en hoe het medisch verantwoord blijft. De nadruk ligt op het ontspannen houden van je lessen. Plezier dient centraal te staan. De senioren komen vaak niet alleen om te bewegen maar het geeft ze ook de mogelijkheid weer in contact met anderen te komen. Wie wil dat niet? Jij wilt toch ook graag gezien, gehoord en gewaardeerd worden. De cursus is opgebouwd in theorie en praktijk. Ze geeft een duidelijke beschrijving over de opbouw van lessen en wat er allemaal voor nodig is. Het plezier in haar werk geeft de dag een extra tintje, het geeft je het gevoel direct aan de slag te kunnen. Aan het eind van de dag begrijp je waarom dat niet kan en je echt eerst zelf moet oefenen. Speciaal voor de cursus schreef ze een prachtige hand-out waarin alles duidelijk staat beschreven. Een prachtig naslag werk waar je thuis mee aan de slag kunt. Inge adviseert niet zomaar aan de slag te gaan. Leer liever eerst zelf stapje voor stapje elke oefening. Pas als je niet meer hoeft na te denken bij je bewegingen kan je kracht uitstralen in je lessen. Senioren voelen direct aan of jij je zeker voelt of niet. Ik kijk uit naar een vervolg.

Heeft de workshop aan je verwachtingen voldaan? Ja, zeker.

Waren de oefeningen duidelijk uitgelegd? Geweldig. Je hebt gewoon de rust en de kennis om alles goed over te brengen.

Wat vind je van de oefeningen? Ieder niveau sluit prachtig op elkaar aan. Het zijn mooie bewegingen en zeker geschikt voor ouderen in alle gradaties.

Zou je behoefte hebben aan een vervolg dag met nieuwe oefeningen en korte sessies? Ja. Een aanvulling of een herhaling is altijd plezierig.

Wat vond je van de locatie? Hoef ik eigenlijk niet op te antwoorden. Een heerlijke plek met veel mogelijkheden.

Zou je de cursus bij anderen aanbevelen? Jazeker, het is een waardevolle aanvulling op de valpreventie voor ouderen, maar ook zeker om ze in beweging te krijgen en uit hun isolement te halen.

Joyce

 

Ik heb echt genoten van de 2 dagen cursus. De cursus Qigongles geven voor senioren was voor mij een feestje! Zowel de basisdag als de verdiepingsdag. Veel inspiratie heb ik opgedaan en dan niet eens perse alleen voor senioren of mensen met een lichamelijke ‘beperking’. De combinaties die er gemaakt werden met Qigons en het sociale aspect en Qigong en dans vond ik geweldig!

Ook de spontaniteit waarmee Inge alles begeleidt was heel prettig.

Dankjewel Inge!
Anouk

 

De workshop “LES GEVEN AAN SENIOREN” door Inge Duyts krijgt van mij een 10 met een griffel. Wat heb ik genoten van de waardevolle oefeningen en informatie. Het werk wat Inge heeft gestoken in het schrijven van een duidelijke hand-out is een geweldige ondersteuning na de workshop om alles nog eens te herhalen. “Les Geven aan Senioren” bij studio Neem Tijd is een must voor iedere Qigong instructeur.

 

Veel dank. Ik kan niet wachten om het geleerde in praktijk te brengen en verheug me nu al op de verdiepingsdag.
Sylvia

 

Ik heb op 2 en 3 juli meegedaan aan de workshop Lesgeven aan Ouderen (en verdieping)
Ondanks dat ik geen vooropleiding heb gehad aan lesgeven, heb ik heel veel geleerd in het weekend.
De 2 dagen hebben me ook heel veel inspiratie en energie geleverd.
Aangezien ik al lesgeef aan ouderen heb ik het al meteen opwarm oefeningen en de Shen Chi dans kunnen toepassen in de les.
Ik heb heel veel fijne reacties mogen ontvangen over deze les.
Groetjes
Ellen

 

Spine qigong

Hallo Inge,

Deze Spine qigong bijscholing kwam voor mij op het perfecte moment, omdat in mijn lessen meerdere cursisten met rug-, schouder- en nekklachten. In deze worskhop heeft Inge een groot aantal oefeningen aangereikt, die ik door hun eenvoud direct kan toepassen.

Met de oefeningen werk je aan de soepelheid en de vitaliteit van het hele lichaam, via de wervelkolom. Inge begeleidde de workshop prettig. Ze had een duidelijke manual gemaakt. Ook reikte ze veel aandachtspunten aan. Bij elkaar kijken was een prettige werkvorm.

Inges jarenlange en brede ervaring en praktische insteek kwamen naar voren. Zo gebruikt ze originele attributen, zoals een kralenketting en een stuk elastiek om de wervelkolom te visualiseren.Het tempo zat er lekker in. De liggende serie bestond uit dusdanig veel oefeningen dat ik ze naderhand niet meer herinnerde. Gelukkig kon ik ze nalezen in de manual en zijn de oefeningen voorzien van redelijk duidelijke foto’s. Er was voldoende ruimte voor vragen en bespreken van voorkomende klachten irt de oefeningen.

Al met al voel ik me, na deze bijscholing, voldoende zeker om cursisten te begeleiden in het krijgen van soepele wervelkolom. Ik merk in ieder geval na een week dagelijks oefenen een duidelijk verschil. Met deze oefeningen worden plekken aangeraakt, waar ik normaal gesproken niet ‘bij kom’.

Een aanrader voor elke docent (zhineng) qigong. Ook cursisten kan ik deze serie oefeningen aanraden. Zelf zou ik dan de wekelijkse lessen of de zomer workshop aanraden, omdat de oefeningen dan in een wat rustiger tempo worden aangeleerd en eigen gemaakt

Hartelijke groet, Marli

Afgelopen weekend heb ik voor de tweede keer drie dagen Spine Qigong gevolgd bij Inge. Het was wederom een positief, verruimende ervaring ;-).

Twee jaar geleden onderging ik deze workshop als deelnemer met schouderklachten. Inmiddels zijn deze schouderklachten zo goed als verdwenen, ook dankzij Zhineng Qigong.

Deze keer gaf de workshop ook veel handvaten voor mij als docent Zhineng Qigong. Daarmee kwam er een extra dimensie bij. Inge geeft veel praktische informatie die helpend is bij cursisten in mijn eigen lessen die bijvoorbeeld bewegingsbeperkingen ervaren. Goed om te weten hoe je dan stap voor stap mensen mee kan nemen in de verschillende mooie Spine Qigong oefeningen. Spine Qigong geeft soepelheid en ruimte en is heerlijk om te doen.

Bedankt, Inge.

Mieke Schaminée

Hallo Inge,

Eind juni 2019 volgde ik op aanraden van een vriendin de driedaagse cursus Spine Qigong bij Inge. Ik had al een beetje ervaring opgedaan bij eerdere retraitres en keek er enorm naar uit omdat nu mijn aandachtspunt, mijn eigen rug wel 3 dagen de hoofdpersoon mocht zijn. Daarnaast wist ik ook uit ervaring dat ik de oefeningen als fysiotherapeut en acupuncturist door kon geven waar nodig en dat het ook opgepikt wordt door de eenvoud.
Er zijn in deze dagen mij weer veel dingen duidelijk geworden door de goede uitleg van Inge. Ik kreeg oefeningen in een andere context waardoor ik begreep dat de volgorde niet zo rigide is. Ik begreep ook hoe je zelf eerst je Qi veld kan opbouwen, waar het om draait.
De handout en de onderbouwing bij iedere oefening is duidelijk, zo wel anatomisch als het Qi verloop.
Voor mij voldoende duidelijk om er zelf mee aan de slag te kunnen. Ik ben dan ook erg gemotiveerd. Na de cursus kreeg ik de uitslag van de MRI daaruit bleek mijn lage rug zo slecht dat de operatie zelfs risicovol is. Als ik mij zelf staande kan houden is dat beter. Ik ben er voor gegaan. Ik heb mijzelf voorgenomen om iedere dag 45 minuten te trainen voor alleen mijn wervelkolom. Ik merk nu al verbetering en alleen de tijdsinplanning is soms zoeken. Door de motivatie gaan grenzen anders lopen en ik geloof ook dat ik de tijd ga krijgen om te kunnen trainen. Het leuke is ook dat het zo lekker voelt dat ik er iedere dag weer zin in heb.
Jose

 

Hallo Inge,
Het was genieten, weer drie dagen ondergedompeld in de Spine Qigong.
Elke keer is het verrassend om te zien dat verschillende vormen van Chi Kung/Tai Chi elkaar aanvullen.
De rug-oefeningen op de stoel, staand en liggend, geeft Inge vanuit zachtheid – het zachte overwint het harde -, telkens in jezelf zachter worden waardoor je meer ruimte gaat ervaren. Inge werkt met visualisaties en het neerzetten van je intentie waardoor je het chi nog krachtiger kan laten stromen. Het is een prachtig gezicht dat na twee dagen oefenen wij, de deelnemers, meer recht op staan, fier, open, warm en met een zachte blik de wereld in kijken.
De oefeningen zijn heel goed toe te passen in je eigen dagelijkse leven maar ook zeker in je lessen.
Wat ben ik blij dat Inge mijn uitnodiging heeft aangenomen om deze driedaagse Spine Qigong training te geven bij Sung Tao!
Ik kan iedereen aanraden om een keer mee te doen met de Spine Qigong bij Inge.
veel liefs,
Karin

Hallo Inge,

Terugkijkend op een prachtig weekend met veel diepgang in de Mother Nature Taiji Chuan. Een voor mij prachtige stroming naast de Zhi Neng Qigong. Je geeft op een natuurlijke en liefdevolle manier les met passie. Ik heb genoten en veel geleerd. Fijn je zo te mogen ontmoeten. Deze vorm heeft mijn hart gesloten en ik word echt geraakt en ontroerd van binnen. Ik raad het iedereen aan om kennis te maken met deze zachte, intense manier van bewegen. De chinese muziek helpt mij daarbij om nog meer de energie te laten stromen. Een krachtig chi-veld verbindt ons allen. Dank voor de hele goede tips voor mijn wervelkolom. Je bent een docente met veel kennis en inhoud. Ik vond het fijn om deel te nemen. Prettig vond ik de kleine groep, de omgeving en de verzorging door jou tot in de puntjes georganiseerd. Ik zou het inderdaad leuk vinden als er een terugkomdag zou komen om alles weer te herhalen. De vorm heeft mij zodanig geïnspireerd dat ik nu elke dag de ochtend start met datgene wat ik me goed kan herinneren.

Hartegroet, Anny Chery

 

Gisterenavond helemaal voldaan, opgeladen van de prachtige workshop Nature Taiji bij Inge Duyts weer veilig thuis.
Haar lessen zijn altijd goed verzorgd, met veel liefde voorbereid, gegeven en vol persoonlijke aandacht.

De kleine handige tips, de aandachtspuntjes waar je op moet letten voor een betere houding en meer maken voor mij de lessen extra waardevol. Het is zo belangrijk, zeker als je net als ik ook instructeur bent, om op zo’n fijne manier weer eens zelf te ervaren waar verbeter punten zitten.
Iedereen vervalt immers heel makkelijk in zijn eigen systeem en valkuilen.

Inge zelf staat altijd open voor ideëen en tips als aanvulling voor haar eigen lessen. Zo worden de lessen niet alleen een les maar ook een aangenaam delen van kennis, ervaringen en vriendschappen.
Dank Inge voor je fijne workshop en je waardevolle aanvullingen.

Ik heb genoten van jullie allemaal, was blij bekenden te zien en weer bij te praten en nog leuker nieuwe vrienden te maken en dat ook nog om te hoek.

Catharinehof wil ik zoals altijd niet vergeten, zij hebben ons weer goed verzorgd zodat we niet uitdroogden of verhongerden.

Joyce

 

 

 

Hallo Inge,

Ik vond de bewegingen verrassend fijn….ik wil graag de hele vorm leren. De locatie vind ik heel fijn, en ik vond je heel fijn les geven, super allemaal.

Dus ja …ik wil me graag verdiepen in de vorm, in de zomer zou ik meerdere dagen kunnen, buiten vakanties om vind ik 1 dag in een weekend ook genoeg.

Nogmaals, hartelijk bedankt, lieve groeten, Irma

 

 

Mother Nature Taiji Chuan

Hallo Inge
Twee dagen Mother Nature Taiji bij Studio Neemtijd heb ik ervaren als een tweedaagse traktatie voor mijn lijf en ziel. Enerverend en inspirerend. Je begint in een groep met vreemden en je eindigt twee dagen later in een groep bekenden. Het is heerlijk om bezig te zijn met Taiji in een groep gelijkgestemden. Je maakt samen een leerproces door en dat smeedt een band.

Ook als je de tweedaagse workshop Mother Nature Taiji niet in het kader van de docentenopleiding doet, biedt het verdieping. In twee dagen zet je grote stappen in techniek, het verbinden met de natuur en het beheersen van je ademhaling. Vaardigheden die je allemaal weer toe kunt passen in je dagelijkse oefeningen. De inbreng van de docenten die de workshop volgen is zeker een meerwaarde. Input van meerdere kanten en discussie over hoe en wat geeft je ook als ‘beginner’ het vertrouwen dat het wel gaat lukken.

Het oefenen in een groep voegt op zich al een extra dimensie toe. Als een groep spreeuwen die in de lucht complexe figuren maakt, zonder dat de vleugels van de individuele vogels elkaar raken, zo voel je de energie van je medecursisten. Dat helpt je enorm bij het uitvoeren van de vorm. Dat gevoel raakte mij diep. Als je dan even afstand neemt en kijkt hoe anderen de vorm uitvoeren, dan emotioneert de schoonheid ervan. Het is alsof je naar een prachtig kunstwerk kijkt.

Een ervaring om nooit te vergeten. Een aanrader.

 

Hallo Inge,

Mother Nature Taiji heeft toch mijn hart gesloten. Ik vind het erg fijn om deze vorm te verdiepen en dat hebben we ook gedaan in een kleine groep waar veel aandacht was voor details. Super. Met name de ademhaling bracht mij ook dieper in de oefening en vorm. Met als ondersteuning jouw vertaling in het Nederlands over Nature Taiji is erg informatief en helpend als je het even niet meer weet. Ik zie dan ook weer uit naar de volgende keer, de eendaagse heeft mijn voorkeur. De locatie is helemaal prima. De spiegels laten je zien hoe het er uit moet zien en kun je jezelf corrigeren. De vorm kan goed geïntegreerd worden met name de zachtheid in de ZNQ, maar ook in je dagelijkse activiteiten. En niet te vergeten in je denken en de wijze hoe je in het leven staat. Body en mind een geheel.
Hartegroet,
Anny Chery
Zhi Center Qigong
Dankjewel voor jouw mail en links.Ik vond het super! Wel jammer dat we niet de hele vorm hebben kunnen doen. Ik houd me aanbevolen voor deel 2 van de vorm.
Ontspannen groet,
Maryscha
Hoi Inge,

Zo, even tijd gemaakt om jouw mail te beantwoorden. ?

Ik heb weer volop genoten van het cursusweekend!

De manier waarop je les geeft vind ik heel prettig. Een mooie balans tussen (gezond) kritisch, vol vreugde en passie en ook serieus en verdiepend.

Ook vind ik het geweldig hoe je het klaar speelt om op een fijne manier snel de verdieping in te duiken!

Verder is goed te merken dat je veel kennis en ervaring hebt, waardoor ik telkens als ik een cursus bij jou doe weer veel bij leer en geïnspireerd weer huiswaarts ga.

De locatie vind ik geweldig. Er is alles wat nodig is en het aangenaam maakt, zelfs ook nog gratis parkeerplaats, een prachtige zaal, fijn en zeer betaalbaar restaurant en ook nog lekker om buiten even een luchtje te scheppen langs het water. Wat wil je nog meer?

De vorm Mother nature Taiji Chuan vind ik echt fantastisch! Ik heb in de dagen, week (en nu nog) erna ervaren dat er veel meer ruimte in mijn lichaam voelbaar is. Het heeft me zo ‘gepakt’ dat ik nu nog dagelijks de ZIN voel om de oefeningen te doen. Zelfs nu in de drukke verhuisperiode. Dus ik doe alle oefeningen, afwisselend zo’n 3 per dag.

Je hebt zo les gegeven dat ze goed zijn blijven ‘plakken’. Ik ben nu wel heel benieuwd naar de andere oefeningen van deze vorm en extra verdieping vind ik altijd heel fijn> Dus wat mij betreft: extra scholing: GRAAG! Dit mag een weekend zijn, maar 1 dag vind ik ook prima. In 1 dag leer je bij jou ook al veel. Omdat ik een stukje reis, vind ik minstens een hele dag wel fijn. Maar zou je een halve dag doen (dagdeel) zou ik nog overwegen om te komen. ?

Dus…ik kijk uit naar de muziek en de foto’s en naar een vervolg.

Blij met jou!!!

Liefs,

Anouk

 

Lieve Inge,

Ik vond het met 1 woord, fantastisch! Wat een mooie vorm, vanaf vorig weekend ben ik het iedere dag aan het oefenen.
Mijn mening op jouw vragen

Wat vinden jullie van deze vorm, ook ten opzichte van de Zhi neng Qigong of Tai chi Chuan?
Ik vind de vorm prachtig, ik ben nog nooit zo goed in meditatie gekomen dan in deze vorm. Ik verlang er ook echt naar om deze bewegingen te doen, ik voel mij er supergoed bij. En het leukste vind ik, dat ik na dit weekend ineens het roer om ging gooien, het bracht mij dus inzichten. Ik ging ineens grenzen stellen, hahaha, dat was een tijdje geleden dat ik dat deed, maar wel hard nodig op dit moment. Ik vind de vorm sierlijker, prettiger, maar wel moeilijker dan Zhineng Qigong. Ik vind deze vorm veel fijner en leuker dan Zhineng Qigong. Tai Chi Chuan ken ik niet.

Hoe vonden jullie de lessen van mij en de locatie?
Volgens mij ben je niet verbaasd als ik zeg dat jij ook fantastisch les kunt geven. Ik vond jou superduidelijk, geduldig, mooie voorbeelden, waardoor je bewegingen nog beter kunt uitvoeren. Ik vind je creatief met de muziek, oefeningen om bijv beter het gewicht te verdelen over de benen. Dit is echt geen geslijm, maar ik vind je echt een van de beste docenten die ik ken. Ik vind het daarom altijd heerlijk om weer les van je te krijgen. Ik heb bij jou echt het gevoel dat ik wat leer en bij jou ga je meer de verdieping in. Eerlijk gezegd meer dan bij mijn 1-jarige Zhineng Qigong opleiding;-)Locatie vind ik ook superfijn! Catering heel goed geregeld. Alles is aanwezig en dit geval is de spiegel ook fijn.

Wat heb je voor jezelf meegekregen aan inzicht/verdieping? Wil je je graag meer verdiepen in deze vorm?
Ik heb hierboven al getypt dat mijn ogen geopend werden na dit weekend en dat ik eindelijk op dat moment voor mezelf koos. Wat gaaf dat dit kan, het is een soort magic, prachtig! Ik wil heeeeeeeeeel graag meer verdieping!! Ik wil meer weten hierover. Bijv. welke bewegingen zijn goed voor welke meridianen/organen, wat betekent de vuist, waarom voor je sleutelbeen houden, etc.

Heb je behoefte aan bijscholingen, zo ja hoe ie je dat dan het liefst (eendaagse, een dagdeel of anders)?
Ik heb altijd behoefte aan bijscholing, maar het is ook goed om na een opleiding of training alles te laten bezinken en te oefenen. En het materiaal nog een keer door te lezen. Misschien wat info hierover te lezen, alhoewel er echt niets te vinden is over Mother Nature Taiji Chuan. Het lijkt mij wel leuk om meer achtergrond te lezen hierover. Ik weet niet of je vraag over onze laatste cursus gaat of bedoel je een bijscholing in het algemeen? Ik heb interesse in beide, dus verdieping Mother Nature Taiji Chuan en eventueel andere trainingen.
Een weekend vond ik fijn, maar ook best intensief. Eendaagse vind ik ook prima. Een dagdeel is misschien handig voor eventueel herhaling.

Aanvulling
Wat ik zelf prettig vind, na een paar bewegingen even te zitten en de deze door te nemen. Zodat je ruimte hebt om te onthouden wat je wil vragen en op te schrijven. Dat deden wij ook met de Seniorenworkshop.
Ik ben helemaal verliefd geworden op Mother Nature Taiji Chuan, de bewegingen zijn mooi en je komt meteen in een diepe ontspanning. Daarnaast kreeg ik na dit weekend het inzicht en moed die ik nodig had op dat moment. Een echt cadeautje! Dit is niet de eerste keer dat ik bij Inge een workshop volg. Zoals altijd geeft zij gepassioneerd les, dat is al leuk! Maar de instructies zijn superduidelijk en wat ik ook zo goed vind is dat wij oefeningen kregen om ons nog meer te verdiepen in een beweging. Ik vind het heel knap en het maakt de workshop nog leuker! Ik ging heel enthousiast naar huis.

Ik wil je nogmaals hartelijk danken, ik hoop snel weer een workshop bij je te volgen.
Liefs en vrolijk Pasen, Mary

Studio Neem Tijd is er ook voor jou

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!