Home » Blog » Wekelijkse lessen » Zhineng Qigong

Zhineng Qigong

door | 27 jun, 2021 | Wekelijkse lessen

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsleer en uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige oefeningen stimuleren de doorstroom van energie (Qi) en maken je lichaam ontspannen en krachtig. Je leert je eigen energie te managen op alle levensgebieden; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Zhineng Qigong is, zoals de meeste vormen van Qigong, een bewegende vorm. Het bevat ook stille, zittende oefeningen, maar de nadruk ligt op het bewegen in combinatie met een ontspannen en gefocuste geestestoestand. De unieke theorie van Zhineng Qigong omvat het Boeddhisme, Taoïsme, traditionele Chinese geneeskunde alsook een sterke link met de moderne wetenschappen zoals de kwantumfysica.
Dr. Pang Ming is de grondlegger van Zhineng Qigong. Sinds zijn zesde jaar beoefende hij Qigong, T’ai Chi en Martial Arts bij 19 grootmeesters. Hij is Westers – en Chinees geschoold arts en deed diepgaand onderzoek naar de resultaten van Qigong. Sinds 1991 zijn er in het medicijnloze centrum dat hij oprichtte meer dan 300.000 patiënten (Dr. Pang Ming noemde ze studenten) geweest om aan hun gezondheid te werken. Het effectiviteitspercentage was meer dan 95%. Er zijn meer dan 3000 onderzoeken gepubliceerd in China. In 1998 was Dr. Pang Ming de eerste persoon die een certificaat van waardering ontving van het departement van sport en gezondheid. Van de elf onderzochte Qigong vormen is Zhineng Qigong als best helende vorm erkend.
Om aan deze lessen deel te kunnen nemen heb je wel enige voorkennis nodig. Een paar keer per jaar wordt er een uit 2 avonden bestaande basiscursus gegeven, deze vind je onder de losse workshops. Natuurlijk is het ook mogelijk deze prive te volgen.

Eerstvolgende basiscursus vrijdagavond 4 en 11 november 2022 van 19:30 uur tot 22:00 uur.

Kosten voor 2 avonden

€ 50,00

Inschrijven graag via info@studioneemtijd.nl

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Blij(F) Bewegen/Tai Chi

Blij(F) Bewegen/Tai Chi

Blij (F) Bewegen
Wil jij je fysiek en mentaal lekkerder voelen, maar denk je dat dit niet meer mogelijk is?
Blij (F) Bewegen zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging.

lees verder
Passie voor …

Passie voor …

Er was eens een meisje met een passie voor dansen. Als klein meisje danste ze al in haar kamer op muziek en later begon ze lessen te volgen bij een...

lees verder

0 Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Qigong je lichaam in balans - bewustZijnenzo - […] https://studioneemtijd.nl/wekelijkse-lessen/zhineng-qigong/ […]

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin