Home » Blog » Inspiratie » Volg het verhaal van Esther Pesie (deel 8)

Volg het verhaal van Esther Pesie (deel 8)

door | 28 sep, 2022 | Beweegspecialisten, Gezondheid, Inspiratie, Oefeningen, Rugklachten, Schouderklachten, Therapie

Na een paar weken zelf getraint te hebben, had ik vorige week voor nu even de laatste online les qigong van Inge.
We hebben een oefening gedaan die met name goed is voor het ontspannen van de onderrug en die de L word genoemd. Als je de oefening even doorhebt, is hij makkelijk uit te voeren. Al na een paar dagen kort geoefend te hebben, merkte ik dat m’n onderrug losser is en dat m’n heupen ook veel meer ontspannen zijn. Ik heb hem eerder gedaan, maar deze manier van uitvoeren werkte voor mij beter. Ook hierbij begin je zittend op een stoel.

Deze oefening kan eventueel opgeslagen emoties losmaken en het is goed om dat te weten. Het hoeft natuurlijk niet en ik zou er niet vanuit gaan. Maar als het gebeurd dan weet je in ieder geval waar het vandaan komt.

Een goede tip kan dan zijn om fast tapping toe te passen. Fast tapping is een methode die je helpt je emoties te neutraliseren. Het is heel simpel en voor mij heel effectief. Je kunt over fast tapping vast genoeg online informatie vinden, mocht je dat willen.

Ik vind dit een hele mooie en zeer effectieve oefening. Ondanks dat geef ik hem zelf niet gelijk door aan m’n eigen leerlingen, omdat hij dus eventueel diepe emoties los kan maken. Het is dan goed om goede tools te hebben zodat je ze makkelijk los kan laten en ze je niet overnemen. Gebeurd dit tot op zekere hoogte wel, dan is het ook niet erg. We zijn allemaal mensen en emoties horen erbij. Zolang je maar lief voor jezelf en anderen blijft. Dit onderwerp is meer iets voor een boek en heel eerlijke gezegd voel ik me daar niet toe geroepen.

Lieve mensen, ik hoop dat de lessen van Inge en mijn ervaringen je kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Spine qigong en Chi (zhi) Neng qigong zijn hele handige en waardevolle tools om fysiek, emotioneel en mentaal krachtiger in je vel te zitten en gewoon blijer te zijn.

Misschien weer tot snel,
Esther

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Myosuit onderzoek St. Maartenskliniek en ervaring van een cursist.

Myosuit onderzoek St. Maartenskliniek en ervaring van een cursist.

In oktober 2022 werd ik benaderd door de St.Maartenskliniek om deel te nemen aan een medisch wetenschappelijk onderzoek met het Myosuit.
Dit onderzoek is erop gericht om personen met een incomplete dwarslaesie de mogelijkheid tot verbeterde loopprestaties te geven in het dagelijkse leven.
De Myosuit is een elektrisch hulpmiddel ( 4,5 kg ) dat ondersteuning geeft tijdens het lopen.
Men kan het vergelijken met een E-bike maar dan als loopondersteuning.
In het onderzoek wordt gekeken naar de effectiviteit van de Myosuit.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin