Passie voor ... Helaas moest ze stoppen met dansen vanwege fysieke klachten.
Home » Blog » Inspiratie » Passie voor …

Passie voor …

door | 6 apr, 2023 | Gezondheid, Inspiratie, Stress, Wekelijkse lessen, Workshop

Er was eens een meisje met een passie voor dansen. Als klein meisje danste ze al in haar kamer op muziek en later begon ze lessen te volgen bij een dansstudio.

Daar ontdekte ze haar liefde voor dansen en voelde ze zich als een vogel die vloog terwijl ze bewoog op de muziek. De dansstudio was een bijzondere plek voor haar, waar ze zichzelf kon zijn en omringd werd door gelijkgestemde mensen. Naast technieken en choreografieën leerde ze belangrijke levenslessen, zoals discipline en doorzettingsvermogen.

Ze begon haar eigen dansstudio het werd een groot succes en veel dansers genoten van haar lessen, ongeacht hun niveau want het plezier in dansen stond altijd voorop.

Helaas moest ze stoppen met dansen vanwege fysieke klachten. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, vond ze een nieuwe passie in Qigong, een eeuwenoude Chinese bewegingsleer gericht op ontspanning, balans en vitaliteit.

Het beoefenen van Qigong bracht haar rust en balans, zowel fysiek als mentaal.

Ze besloot haar ervaringen en kennis te delen met anderen en volgde verschillende opleidingen in deze mooie Chinese bewegingsleer. Ze gaf en geeft nog steeds verschillende cursussen aan iedereen die wil, maar ook aan andere professionals om hun aanbod uit te breiden of om gewoon te genieten van deze mooie dansante bewegingsvorm.

Veel cursisten raakten geïnspireerd en besloten deel te nemen aan een gong, waarbij ze 100 dagen lang thuis Qigong-oefeningen zouden doen. Veel cursisten zijn positief verrast door de impact van Qigong op hun eigen leven en de docent is nog steeds dankbaar dat ze op deze manier kon bijdragen aan het welzijn van anderen.

 

Als je op zoek bent naar meer ontspanning, balans en vitaliteit in je leven, overweeg dan Tai Chi Qigong of Zhineng Qigong te proberen.

Wie weet ontdek je ook een nieuwe passie en maak je net zulke fijne herinneringen als zij.

Laat dit verhaal je inspireren om je hart te volgen en te werken aan een gezonde geest en lichaam. Klik op de link en lees het verslag van Peter, Marianne en Ellen voor nog meer inspiratie: https://studioneemtijd.nl/inspiratie/gong-ervaringen/

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Less is more

Less is more

In een wereld vol afleiding en overvloedige prikkels wordt het principe “less is more” steeds relevanter.
Deze uitdrukking, oorspronkelijk afkomstig uit de architectuur, heeft zijn weg gevonden naar verschillende aspecten van het leven.

lees verder
Volg het verhaal van Esther Pesie (deel 1)

Volg het verhaal van Esther Pesie (deel 1)

Vorige week nodige Inge mij uit voor een telefoongesprek. We kennen elkaar al, zonder elkaar eigenlijk te kennen. Beide beoefenen we en geven we les in de Chinese bewegingsleer Zhi Neng Qigong. Bij toeval deed ik mee aan een online les Nature Taji van Inge. Ze spreekt me gelijk aan en ik wil graag weten of ze me kan helpen met m’n rug. Ik had een zeer pittige rug uitdaging en na echt al heel veel vooruitgang te hebben geboekt met verschillende methodes, had ik nog altijd pittige pijn momenten.

lees verder
Weg met schouderklachten

Weg met schouderklachten

Actie: Online Training
“Weg met schouderklachten”
Stel je eens voor hoe het zal zijn om zonder die spanning in je nek en schouders ontspannen en gelukkig door het leven te gaan?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat mijn verhaal je inspireren om je hart te volgen en te werken aan een gezonde geest en lichaam.

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin