Home » Blog » Inspiratie » Gong ervaringen

 

Bij deze mijn ervaring hoe ik de 100 gong ervaren heb.

Op 02-01-2023 ben ik begonnen met mijn 100 dagen met dagelijks 15 tot 20 minuten.
In het begin vond ik het lastig maar ik heb toch doorgezet.
Elke dag om 19.50 uur begon aan mijn oefening.
Na enige tijd [ongeveer 2 weken] ervaarde ik dat er meer energie in mij kwam.
Een warm gevoel van tinteling in mijn handen was het eerste dat mij opviel.
Na weer ongeveer 2 weken oefenen kon ik dat gevoel naar mijn enkels sturen omdat daar mijn zwakste plek zit.
Nu de 100 dagen bijna voorbij zijn, stel ik vast dat er verbetering in mijn enkels gekomen is.
Maar mijn grootste winst is dat ik meer energie ervaar in de dagelijkse dingen.
Zoals het wandelen met onze hond gaat mij gemakkelijk af, dagelijks ongeveer 2 uur.
Wat ook opvalt is dat er meer innerlijke rust in mij gekomen is.

Al met al een mooie ervaring.
Ik kan het daarom iedereen aanraden om ook de 100 dagen Gong te proberen.
Mijn voornemen is het op werkdagen door te zetten om de positieve ervaring vast te houden.

Met vriendelijke groet,

Peter van de Lockand.

 

Lieve Peter,

Wat een genot om jouw verhaal te lezen! Ik merk in de lessen op maandagmorgen dat je niet alleen een betere houding hebt ontwikkeld, maar ook dat je rug ook veel soepeler is geworden. Dit is echt fantastisch! Blijf vooral genieten van het succes en vergeet niet regelmatig te blijven oefenen, want dat is de sleutel tot succes.

De Gong, als een gongslag in de tijd…..

Een 100 dagen gong … als je ermee begint voelt het spannend maar ook als een hele opgave om 100 dagen iets te moeten…. Zeker mijn persoontje heeft normaal gesproken enorm veel moeite met “moeten” en vaste rituelen. Ben liever een vrije geest en laat de dag meestal over me heen komen zoals deze komt.
Maar ik weet dat mijn lijf dankbaar is voor de extra aandacht en ik begin gewoon aan het begin.
Om mezelf te motiveren draai ik een gong-lijst, een soort kalender waar ik elke dag een smily teken en inkleur als ik weer een dag mijn best heb gedaan. Beetje kinderpsychologie eigenlijk maar werkt desalniettemin. Gaandeweg groeit de lijst en gaandeweg groeit ook het gemak waarmee je dagelijks je oefening uitvoert.
Ik heb al vaker een gong gedaan waarbij ik telkens een ander probleemgebied de extra aandacht toebedeel. En probleemgebieden zijn er genoeg, haha.
Deze keer heb ik gekozen voor “de trom”, een beweging waarbij ik aandacht geef aan mijn armen, mijn rug en ook de beweging in de benen. Je moet ook echt even de tijd voor jezelf nemen, dus niet gauw even tussendoor….. Ik ga eerst altijd even rustig zitten , steek een kaarsje en wat wierook aan en zet een zacht muziekje aan. Al gauw voert de muziek me mee en ben ik uit mijn hoofd. Even afschakelen.
Ondertussen begin ik even met wat verwarmingsoefeningen om de spieren wat losser te maken om vervolgens mijn gongoefening te doen.
Na 100 dagen merk ik wel een verschil. De ijdele hoop dat iets “weg” zal gaan heb ik wel laten varen want met het klimmen der jaren komt er alleen maar bij en gaat er niets meer af. Daar heb ik geen invloed op.
Echter, met Tai Chi heb ik wel invloed op het verloop of hoe ik ergens mee om kan gaan. “Rust roest” is al een heel oud gezegde maar heeft nog niets aan waarheid ingeboet. Je moet zorgen dat je in beweging blijft, niks doen is geen optie!!
En je wordt beloond omdat je toch soepeler bent/wordt dan je zelf had verwacht.
Daar is Tai Chi een prachtige tool voor. Nooit saai, want er is enorm veel variatie. Bovendien ook erg leerzaam door de dingen die je leert over de oefeningen, de meridianen, de seizoenen, de Vijf Elementen , over jezelf en je eigen kunnen ….. alles is met alles verweven!! Zorg voor body, mind en spirit!

Het is de kunst om mee te spiralen met de stroom!!

Groetjes, Marianne

 

Lieve Marianne,

Jij kunt goed meegaan met de stroom en roest krijgt bij jou geen kans. Het is geweldig om te horen dat je veel soepeler bent geworden en daardoor meer rustmomenten voor jezelf kunt inbouwen.”Vergeet niet om ook voor jezelf te blijven zorgen en vooral te blijven genieten!”

 

Alweer bijna de 100 ste Gongdag!!

De eerste dag van het nieuwe jaar dacht ik; 100 dagen elke dag een half uur dezelfde oefeningen doen, zal me dat deze keer ook weer gaan lukken?
Ja hoor, zeker is me dat gelukt!

Ik ben in de gelukkige omstandigheden dat ik landelijk woon en ik tijdens de Gong naar buiten in mijn tuin en over de weilanden kan kijken. Dat geeft op zich al een heel rustgevende gevoel. Tijdens het Gongen zag ik allerlei vogeltjes af en aan vliegen om in het vogelhuisje te komen eten, later hun nestjes te zien bouwen, ooievaars hun voedsel foerageren, mijn Magnolia voor het eerst in bloei staan en mijn tuin groener en groener worden en deze laatste Gongweek zag ik het zonnetje uitbundig schijnen die mijn fruitbomen deed ontwaken.
Daarbij zette ik fijne Gongmuziek op. Deze keer koos ik voor de filmmuziek van de film “Chocolat” (Rachel Portman). Zo kijkend met mooie muziek op, deed ik elke dag mijn Gongbewegingen, genietend van even een half uurtje voor mezelf.

En… heeft de Gong je ook nog iets gebracht, zullen jullie je afvragen.
Daar kan ik gelukkig ja, op antwoorden.
Ik had voordat ik aan de Gong begon oefeningen uitgezocht voor mijn  boven rug en heupgebied omdat ik daar altijd klachten heb. Daarbij had ik zeker de laatste 4 maanden voor ik aan de Gong begon, elke dag een diffuse hoofdpijn. Ik had al van alles geprobeerd om deze vervelende klacht weg te krijgen maar dat lukte niet. Toen heb ik Inge gevraagd of ik tijdens de Gong oefeningen iets kon doen voor hoofdpijn. Inge raadde me aan om de draaibeweging van de romp vanuit mingmen te doen. Hiermee stimuleer je dat afvalstoffen je lichaam verlaten.
Deze beweging heb ik dus elke dag, 100 dagen lang gedaan. Na ongeveer 1,5 week begon ik al te merken dat de hoofdpijn minder werd, daarna was ik dagen zonder hoofdpijn en nu heb ik nog sporadisch hoofdpijn en als ik dat heb, kan ik vaak herleiden waarom ik hoofdpijn heb.
Ook aan de andere oefeningen heb ik veel gehad en zeker ook van het half uurtje per dag even een pas op de plaats, even een rust momentje pakken.

Ik doe de volgende keer zeker weer mee, gaan jullie het ook eens proberen……

Liefs, Ellen Klein

 

Telkens weer ben ik verbaasd over hoe jij het toch allemaal voor elkaar krijgt. Kijk eens naar deze mooie resultaten van jouw dagelijkse oefening, dat is echt geweldig! Jouw harde werk wordt dus echt beloond. Maar vergeet niet om af en toe ook lekker te niksen en de lat niet te hoog te leggen. Blijf goed voor jezelf zorgen en vooral blijven genieten!

Wil je meer weten over gongen:

https://studioneemtijd.nl/gezondheid/gongen/

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Master Dou Zhanguo – Spine Qigong

Master Dou Zhanguo – Spine Qigong

In deze video laat Master Dou Zhanguo zien hoe soepel zijn wervelkolom is. Dou zegt: “Het leven ligt in beweging en de wortel van de beweging ligt in de ruggengraat”. Alleen spinale oefeningen kunnen de interne organen direct masseren, hun functies reguleren en ziekten voorkomen door de algehele immuun kracht van het menselijk lichaam te versterken.

lees verder
Een avontuurlijke reis

Een avontuurlijke reis

Laat je betoveren door de dans van energie, van binnen naar buiten en van buiten naar binnen.
Ervaar het samenspel van openen en sluiten, en het bevrijdende gevoel van loslaten en vullen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin