Home » Blog » Inspiratie » De Lotus

De Lotus

door | 25 nov, 2020 | Inspiratie

De Lotus

In de modder van een kleine modderpoel ergens in het zuiden van India was een klein zaadje terecht gekomen. Heel langzaam en voorzichtig groeide het zaadje uit tot een wortelstok met wortels die hem heel stevig verankerden in de aarde.

Toen de zon het water voldoende had opgewarmd ontstond er een scheut aan de wortelstok die omhoog naar de zon wilde groeien. De scheut werd groter en stengels werden zichtbaar. Groter en steviger werd de wortelstok en ook het aantal stengels vermeerderde.

Bladeren aan het einde van deze stengels braken op een dag door het wateroppervlak en ontvouwden zich in het heldere zonlicht. Het zonlicht werd door de bladeren opgenomen en iets daarvan bereikte de wortelstok.

Een klein knopje op een heel dun stengeltje werd door de warmte en het licht van de zon aangetrokken en baande zich, heel zeker en bewust, een weg omhoog door een oerwoud van stengels en bladeren. Hoger en hoger schoot de stengel met een steeds groter wordende knop omhoog richting zon. Door het wateroppervlakte heen gebroken groeide het zelfs boven alle bladeren uit.

Daar koesterde het zich in de warmte van de zon en wiegde zachtjes op de wind heen en weer in de warme lucht. Groter en groter werd de knop, tot op een dag de beschermende groene bloembladeren open gingen.

Daarna ontvouwden de prachtige gekleurde bladeren zich een voor een. Een schitterende heerlijk geurende bloem toonde zich aan de zon, zijn levensbron. De lotus was geboren.

Vlinders aangetrokken door de mooie kleur en de heerlijke geur streken neer op de bloem. De kern van de bloem veranderde, groeide, raakte vol met zaad voor nieuw leven.

Het zaad viel in het water, zakte naar de modderige bodem en wachtte net zolang tot de zon de aarde weer voldoende had opgewarmd om te ontkiemen.

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Heb jij weleens last van rugklachten?

Heb jij weleens last van rugklachten?

Wist je dat ook door intensief te sporten rugklachten kunnen ontstaan?
Wist je dat er bij mensen die altijd “AAN” staan (mensen die altijd maar bezig zijn) ook rugklachten kunnen ontstaan?
Lees hieronder de kijk op rugklachten vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde en start vandaag nog met je energie aan te vullen!
Heb je hulp hierbij nodig dan weet je me wel te vinden 😉

lees verder
Nature Taiji oefening

Nature Taiji oefening

Nature Taiji
Je zult verbaasd zijn over het weldadige effect van deze speciale bewegingsleer.
Het is werkt rustgevend op lichaam en geest.
Je komt uit je hoofd en je gaat je lichaam weer voelen.

lees verder
Weg met schouderklachten

Weg met schouderklachten

Actie: Online Training
“Weg met schouderklachten”
Stel je eens voor hoe het zal zijn om zonder die spanning in je nek en schouders ontspannen en gelukkig door het leven te gaan?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin