Home » Blog » Inspiratie » De Lotus

De Lotus

door | 25 nov, 2020 | Inspiratie

De Lotus

In de modder van een kleine modderpoel ergens in het zuiden van India was een klein zaadje terecht gekomen. Heel langzaam en voorzichtig groeide het zaadje uit tot een wortelstok met wortels die hem heel stevig verankerden in de aarde.

Toen de zon het water voldoende had opgewarmd ontstond er een scheut aan de wortelstok die omhoog naar de zon wilde groeien. De scheut werd groter en stengels werden zichtbaar. Groter en steviger werd de wortelstok en ook het aantal stengels vermeerderde.

Bladeren aan het einde van deze stengels braken op een dag door het wateroppervlak en ontvouwden zich in het heldere zonlicht. Het zonlicht werd door de bladeren opgenomen en iets daarvan bereikte de wortelstok.

Een klein knopje op een heel dun stengeltje werd door de warmte en het licht van de zon aangetrokken en baande zich, heel zeker en bewust, een weg omhoog door een oerwoud van stengels en bladeren. Hoger en hoger schoot de stengel met een steeds groter wordende knop omhoog richting zon. Door het wateroppervlakte heen gebroken groeide het zelfs boven alle bladeren uit.

Daar koesterde het zich in de warmte van de zon en wiegde zachtjes op de wind heen en weer in de warme lucht. Groter en groter werd de knop, tot op een dag de beschermende groene bloembladeren open gingen.

Daarna ontvouwden de prachtige gekleurde bladeren zich een voor een. Een schitterende heerlijk geurende bloem toonde zich aan de zon, zijn levensbron. De lotus was geboren.

Vlinders aangetrokken door de mooie kleur en de heerlijke geur streken neer op de bloem. De kern van de bloem veranderde, groeide, raakte vol met zaad voor nieuw leven.

Het zaad viel in het water, zakte naar de modderige bodem en wachtte net zolang tot de zon de aarde weer voldoende had opgewarmd om te ontkiemen.

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Ontspan

Ontspan

Ontspan je lichaam volledig, als smeltend ijs. Kalmeer je gedachten. Laat plaatjes, verwachtingen en oordelen los. Open de deur naar directe ervaring van de werkelijkheid.

lees verder
Taiji Ball

Taiji Ball

Taiji Ball Deze mooie vorm is door prof, dr. Pang Ming verspreid onder de naam;"The Chinese Teaching of the Heart (The Teaching of...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin