Home » Blog » Geen categorie » Vijf simpele regels om gelukkig te zijn 😉

Vijf simpele regels om gelukkig te zijn 😉

door | 14 sep, 2023 | Geen categorie

In de drukte van ons dagelijks leven, worden we vaak meegesleurd in een snelle stroom van verantwoordelijkheden en zorgen. Soms is het moeilijk om stil te staan bij de waardevolle lessen die verborgen liggen in de verhalen van degenen die voor ons kwamen, degenen die een overvloed aan ervaring en wijsheid hebben vergaard door de vele jaren van hun leven.

In het hart van dit verhaal staat een opmerkelijke persoonlijkheid – een kleine, kleine 92-jarige dame, met een krachtige geest en een inspirerende kijk op het leven.

Ondanks haar medische blindheid en recente verlies van haar 90-jarige echtgenoot, straalt ze een ongekende levensvreugde uit. Haar naam is Mevrouw Jones, en haar verhaal raakt diep aan de essentie van wat het betekent om waarachtig geluk te vinden, ongeacht de omstandigheden waarin we ons bevinden.

Deze kleine, kleine 92-jarige dame, die elke ochtend tegen acht uur volledig gekleed is, met haar haar in mode gestyled en perfect aangebracht make-up, is medisch blind, en is gisteren verhuisd naar een bejaardenhuis. Haar man van 90 jaar is onlangs overleden, waardoor haar verhuizing noodzakelijk is.

Na vele uren geduldig gewacht te hebben in de lobby van het verzorgingshuis, glimlachte ze lief toen ze hoorde dat haar kamer klaar was. Toen ik met haar naar de lift liep, gaf ik haar een visuele beschrijving van haar kleine kamertje, inclusief hoe de gordijnen op haar raam eruit zagen.

“Ik hou er enorm van”, zei ze met het enthousiasme van een achtjarig kind dat net een puppy had gekregen.
“Mevrouw Jones, maar je hebt de kamer niet gezien…. Wacht even.”

“Dat heeft niets met mijn geluk te maken”, antwoordde ze. “Geluk is iets dat je beslist voor een incident. Of ik mijn kamer leuk vind of niet, het hangt niet af van hoe de meubels worden geregeld, maar van de manier waarop ik mijn gedachten regel.

Ik heb al besloten om van deze plek te houden. Het is een beslissing die ik elke ochtend neem als ik wakker word.

Ik heb een keuze.

Ik kan de dag in bed doorbrengen en denken aan de moeilijkheid die ik heb met de delen van mijn lichaam die niet meer werken, of ik kan uit bed komen en dankbaar zijn dat ik nog leef.

Elke dag is een geschenk, en zolang mijn ogen open zijn, zal ik me focussen op de nieuwe dag en alle fijne herinneringen die ik in mijn hart heb bewaard, alleen voor dit moment in mijn leven. “

Ze legde verder uit: “Ouderdom is als een bankrekening, je trekt na verloop van tijd terug van wat je daarin stopt.

Dus mijn advies aan jou zou zijn om veel geluk op je herinneringen bankrekening te zetten. Bedankt voor het bijdragen aan een van mijn herinneringen.”

En met een glimlach zei ze: “Denk aan de vijf simpele regels om gelukkig te zijn:
1. Bevrijd je hart van haat.
2. Bevrijd je geest van zorgen.
3. Leef gewoon.
4. Geef meer.
5. Heb minder verwachtingen en geniet van elk moment. “

Bron: Ligia Palfi

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Opening seizoen

Begin je dag goed en sluit je aan! Het is bijna zover - de lancering van het nieuwe seizoen 2023-2024 staat voor de deur. Op zondagochtend, 3...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin