Tai Chi vergroot de souplesse en concentratie en zorgt voor een goede doorstroom van energie.
Tai Chi is voor iedereen die met aandacht wilt bewegen en ontspannen. Geschikt voor alle leeftijden en zonder voorkennis.
Tai Chi – Qi Gong (uitspraak taai tsjie tsjie koeng)
De Chinese gezondheidsleer, met de naam Qi Gong, kent een geschiedenis van ruim 2000 jaar. Tot aan 1940 werd het vooral gedaan in kloosters en door de Chinese adel. Rond 1950 is Qi gong over geheel China verspreid geraakt. Men doet het in parken en op pleinen voor ontspanning en een betere gezondheid.
Qi gong bestaat uit eenvoudige oefeningen die vloeiend op het ritme van de ademhaling worden uitgevoerd. Bij iedere beweging breng je de aandacht naar een naar een deel van je lichaam. In China wordt Qi gong ook wel acupunctuur zonder naalden genoemd. Je doet het zelf en je leert met je geest energie, in de vorm van warmte, naar plaatsen in het lichaam te sturen.
Inhoud van de cursus Tai Chi
Het accent tijdens de lessen ligt op ontspanning, een betere concentratie, een betere gezondheid en meer vitaliteit, vermindering van stress en op meditatie. Vaak wordt de les begeleid door rustgevende muziek.
Qi Gong is geschikt voor alle leeftijden.
Tai Chi voor senioren
Studio Neem Tijd verzorgt ook Tai Chi lessen speciaal voor senioren. Deze lessen zijn aangepast aan de fysieke gesteldheid van de deelnemers.

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!