Opleiding “Mother Nature Taiji Chuan” docent

In 2020 zijn we in Europa begonnen met de opleiding tot “Mother Nature Taiji Chuan” docent.

De opleiding wordt samen met de Nature Taiji Academie in China gegeven. De lessen in Nederland worden gegeven door Inge Duyts of Ping Dietrich Shi.

Mother Nature Taii Chuan oftewel “Nature Taiji” is een combinatie van Zhi (Chi) neng Qigong en traditionele Tai Chi. De focus van “Nature Taiji” ligt op gezondheid en kwaliteit van leven. Beide worden bereikt door de bewuste uitwisseling van energie en informatie tussen mens en natuur. Op deze manier versterk je het zelfhelend vermogen wat een vrijer en bewuster leven kan bevorderen. Deze vorm ondersteunt daarom een belangrijke fase in de ontwikkeling van de menselijke cultuur, en draagt daarom bij aan een bewuster leven.

De reeks is dynamisch, de bewegingen zacht en vloeiend. Alle bewegingen ontspringen uit en zijn verbonden met Mingmen. De voeten en benen worden meer betrokken bij de oefeningen, de bewegingen zijn vrijer. Je beoefent de reeks met je ogen open: je blijft dan meer in contact met je eigen midden, terwijl je de drukke wereld om je heen waarneemt. Vergeleken met de traditionele Tai Chi is Nature Taiji meer gericht op het ervaren en voelen van de energie van de natuur en haar helende effect.

“Moeder Natuur Taiji Quan” omvat de traditionele Taiji cultuur en wil op een innovatieve manier de oude Taiji cultuur te verspreiden. Taiji is officieel erkend in China en de voorwaarden om de Taiji te verspreiden zijn eenvoudiger dan (Zhineng) Qigong.

In China zijn er heel veel beoefenaars van Nature Taiji. Het Qi-veld bij Nature Taiji is zeer sterk en intens. De vorm activeert het zelfhelende vermogen. Men beoefend Nature Taiji met interne en externe Qi. De bewegingen zijn soepel en op basis van het openen en sluiten, het stijgen en dalen en spiraalbeweging. De oefeningen zijn zeer effectief en men kan erg snel de stroom van Qi voelen.

Net als in Zhineng Qigong werkt men in de Nature Taiji met de Hunyuan Qi van het universum in het veld qi. De basis oefeningen in Zhineng Qigong, zoals “La Qi”, “Three Centers Merge” en “L-sitting” zijn ook opgenomen in het Nature Taiji programma. De belangrijkste oefeningen zijn de “13 Nature Taiji vormen.”

Vergeleken met Zhineng Qigong werk je in Nature Taiji met spiraalvormige bewegingen en heb je veel wisselingen vanhet ene been naar het andere been. Elk van de 13 vormen kun je apart beoefenen.

De praktijk:

 • De vorm Nature Taiji,
 • Wu Bu Zhuang,
 • L sitting,
 • La Qi meditatie,
 • Opbouw van het Qiveld,
 • Zhan Zhuang,
 • 4 Gongs met verslagen (een gong is 100 dagen achter elkaar met gegeven oefeningen).

De theorie:

 • Theorie van de Taiji cultuur, Theorie van de Taiji techniek, Basiskennis van de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM)

Kosten:

 • 10 daagse lessen in Nederland €1100,00, Individueel consult: € 65,00, Indicatie studiereis naar China: rond €1690,00* inclusief accommodatie, maaltijden en seminarkosten, binnenlands vervoer in China en excursies., Exclusief: internationale vlucht en reisverzekering.
 • * De kosten van de reis kunnen nu nog niet vast gelegd worden. De reis zou waarschijnlijk in 2021 plaatsvinden maar door de Corona gaan we op zoek naar een alternatief.
 • Aanschaf materialen: Syllabus Nature Taiji € 20,00, video Nature Taiji € 24,96

Eerstvolgende Lesdagen:

 • Tweedaagse 26 & 27 februari 2021 (Grave) door Inge Duyts

E- Learning

 • Je kunt via E-Learning de hele vorm beoefenen samen met de bijbehorende oefeningen. ook komen de verdiepingen uitgebreid aan de orde. Een geweldige E-Learning om altijd als naslagwerk achter de hand te hebben. Bovendien kun je na het volgen van deze E-Learning Nature Taiji de dagen aftrekken van de te volgen dagen voor je opleiding. Afhankelijk van je vooropleiding in de Traditionele Chinese Bewegingsleer.
 • Deze training kun je aanschaffen via: training.studioneemtijd.nl

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!