Home » Blog » Opleiding » Opleiding tot “Nature Taiji” Docent

Opleiding tot “Nature Taiji” Docent

door | 4 nov, 2020 | Beweegspecialisten, Opleiding

Opleiding “Mother Nature Taijiquan” docent

In 2020 zijn we in Europa begonnen met de opleiding tot “Mother Nature Taijiquan” docent.

De opleiding wordt in samenwerking met de Nature Taiji Academie in China gegeven. De lessen zijn in Nederland en worden gegeven door Inge Duyts of Ping Dietrich Shi.

Mother Nature Taiiquan oftewel “Nature Taiji” is een combinatie van Zhi (Chi) neng Qigong en traditionele Tai Chi. De focus van “Nature Taiji” ligt op gezondheid en kwaliteit van leven. Beide worden bereikt door de bewuste uitwisseling van energie en informatie tussen mens en natuur. Op deze manier versterk je het zelfhelend vermogen wat een vrijer en bewuster leven kan bevorderen. Deze vorm ondersteunt daarom een belangrijke fase in de ontwikkeling van de menselijke cultuur, en draagt daarom bij aan een bewuster leven.

De reeks is dynamisch, de bewegingen zacht en vloeiend. Alle bewegingen ontspringen uit en zijn verbonden met Mingmen. De voeten en benen worden meer betrokken bij de oefeningen, de bewegingen zijn vrijer. Je beoefent de reeks met je ogen open: je blijft dan meer in contact met je eigen midden, terwijl je de drukke wereld om je heen waarneemt. Vergeleken met de traditionele Tai Chi is Nature Taiji meer gericht op het ervaren en voelen van de energie van de natuur en haar helende effect.

“Mother Nature Taijiquan” omvat de traditionele Taiji cultuur en wil op een innovatieve manier de oude Taiji cultuur te verspreiden. Taiji is officieel erkend in China en de voorwaarden om de Taiji te verspreiden zijn eenvoudiger dan Zhi (Chi) neng Qigong.

In China zijn er heel veel beoefenaars van Nature Taiji. Het Qi-veld bij Nature Taiji is zeer sterk en intens. De vorm activeert het zelfhelende vermogen. Men beoefend Nature Taiji met interne en externe Qi. De bewegingen zijn soepel en op basis van het openen en sluiten, het stijgen en dalen en spiraalbeweging. De oefeningen zijn zeer effectief en men kan erg snel de stroom van Qi voelen.

Net als in Zhineng Qigong werkt men in de Nature Taiji met de Hunyuan Qi van het universum in het veld qi. De basis oefeningen in Zhineng Qigong, zoals “La Qi”, “Three Centers Merge” en “L-sitting” zijn ook opgenomen in het Nature Taiji programma. De belangrijkste oefeningen zijn de “13 Nature Taiji vormen.”

Vergeleken met Zhineng Qigong werk je in Nature Taiji met spiraalvormige bewegingen en heb je veel wisselingen van het ene been naar het andere been. Elk van de 13 vormen kun je apart beoefenen.

De praktijk:

 • De vorm Nature Taiji,
 • Wu Bu Zhuang,
 • L sitting,
 • La Qi meditatie,
 • Opbouw van het Qiveld,
 • 4 Gongs met verslagen (een gong is 100 dagen achter elkaar met gegeven oefeningen).

De theorie:

 • Theorie van de Taiji cultuur, Theorie van de Taiji techniek, Basiskennis van de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM)

Kosten:

 • 12 lesdagen in Escharen €120,- per losse dag (tweedaagse 220,00) 
 • Individueel consult: € 65,00 (mag ook online)
 • Aanschaf materialen: E-Learning € 295,00
 • 3 daagse met Ping & Inge 

Eerstvolgende Lesdagen:

 • Tweedaagse 2 en 3 december 2022 (Escharen) door Inge Duyts
 • Tweedaagse 17 en 18 februari 2023 (Escharen) door Inge Duyts
 • Tweedaagse 12 en 13 mei 2023 (Escharen) door Inge Duyts
 • Zomerworkshops drie 10 – 12 juli 2023 of 6 daagse  10 – 15 juli 2023 (Velp NB) door Ping Dietrich Shi

E- Learning

 • Je kunt via E-Learning de hele vorm beoefenen samen met de bijbehorende oefeningen. ook komen de verdiepingen uitgebreid aan de orde. Een geweldige E-Learning om altijd als naslagwerk achter de hand te hebben. Deze training telt mee voor 3 lesdagen.
 • Deze training kun je aanschaffen via: training.studioneemtijd.nl

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Werken vanuit Mingmen

Werken vanuit Mingmen

Werken vanuit Mingmen
Alle bewegingen ontspringen uit en zijn verbonden met Mingmen, Hara, onderste Dantian.
Binnen Nature Taiji beginnen en eindigen alle bewegingen vanuit de onderste Dantian. Lees hieronder een stukje uit het boek van “Von Dürckheim” ‘Hara, het dragende midden’ en neem tijd en doe mee met de oefening.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin