Home » Blog » Inspiratie » Heerlijke rustige oefenmuziek

Heerlijke rustige oefenmuziek

door | 21 aug, 2023 | Inspiratie, Meditatie's, Oefeningen

Gratis Download: Ontspannende Muziek van Koen van Baal

Beste cursisten en vrienden van Studio Neem Tijd,

Ik wil graag een bijzondere vondst met jullie delen die jullie oefenervaring nog rijker kan maken. In 2003 begon mijn avontuur met Qigong en gedurende die tijd ontmoette ik een mededeelnemer die niet alleen gepassioneerd was over deze praktijk, maar ook een getalenteerd componist bleek te zijn. Zijn naam is Koen van Baal, en ik koester warme herinneringen aan de tijd waarin we samen werden opgeleid tot Chi neng-instructeur onder de begeleiding van Patricia van Walstijn.

Koen’s muzikale creaties hebben me keer op keer verwonderd, en ik heb zijn prachtige cd’s vaak geïntegreerd in mijn lessen. Er is één nummer dat bijzonder bij mij resoneert, en dat is de ‘8 verzen’. Dit nummer straalt een onmiskenbare rust en sereniteit uit, en ik weet zeker dat degenen onder jullie die zich bezighouden met Zhineng qigong dit stuk goed kennen. Het heeft de kracht om een diep gevoel van kalmte en harmonie te cultiveren tijdens onze oefensessies.

Het goede nieuws is dat Koen me onlangs toestemming heeft gegeven om de muziek van de ‘8 verzen’ kosteloos beschikbaar te stellen als download op mijn website. Dit betekent dat jullie nu de kans hebben om dit prachtige stuk muziek toe te voegen aan jullie persoonlijke oefenroutine.

Uiteraard zijn er enkele voorwaarden verbonden aan het gebruik van deze muziek. Het is belangrijk om te vermelden dat de muziek niet bedoeld is voor commercieel gebruik, zoals achtergrondmuziek voor instructievideo’s of evenementen. Het is bedoeld voor puur persoonlijk genot en verdieping van jullie  Qigong beoefening.

Dus ga ervoor en geniet van deze muzikale parel die Koen met ons heeft gedeeld. Laten we samen een sfeer van rust en vriendschap cultiveren terwijl we ons pad vervolgen in de wereld van Qigong.

Met een warme groet,

Inge

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Passie voor …

Passie voor …

Er was eens een meisje met een passie voor dansen. Als klein meisje danste ze al in haar kamer op muziek en later begon ze lessen te volgen bij een...

lees verder
Taiji Ball

Taiji Ball

Taiji Ball Deze mooie vorm is door prof, dr. Pang Ming verspreid onder de naam;“The Chinese Teaching of the Heart (The Teaching of Consciousness)”....

lees verder

2 Reacties

 1. Lilian

  Ha Inge,
  Ik kan hem wel afspelen via je website, maar niet downloaden. Wellicht zie ik de downloadknop over het hoofd?
  Groet Lilian

  Reageer
 2. Hilbrand

  Hi Inge, waar kan ik die muziek van Koen van Baal kopen? Je spreekt over CDs?

  Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin