Home » Blog » Gezondheid » Zo’n fris tintelend gevoel

Zo’n fris tintelend gevoel

door | 19 apr, 2023 | Gezondheid, Inspiratie, Rugklachten, Stress

100 dagen gong..

Leuke uitdaging dacht ik.

Was nog steeds zoekende in wat tai chi me brengt, dus nu ook nieuwsgierig wat de gong me zou brengen. 

Ik heb elke dag oefeningen gedaan voor mijn rug en darmen. 15 minuten staand, 10 minuten liggend in bed.

Een speciaal muziek lijstje laten maken door mijn man, zodat ik gemakkelijker de vijf minuten per oefening kon vasthouden. Mooie sferische muziek van o.a. Ludivico Einaudi. Dat hielp om de rust te pakken, maar mijn gedachten stil zetten was toch wel heel moeilijk 😀. 

Gaandeweg begon ik te ervaren dat de energie door mijn lijf stroomde na de gong. Zo’n fris tintelend gevoel, dat je ook krijgt als je na een stoomcabine in een koud bad stapt. En mijn rug voelde steeds soepeler. Inmiddels kan ik bijna niet meer ergens staan zonder automatisch met mijn heupen te gaan draaien.

Op het hockeyveld bij een wedstrijd van mijn dochter bv. of tijdens een concert. Beetje gek, maar kan mij het schelen. Stil staan vindt mijn rug niet fijn en op deze manier hou ik het staan langer vol. Als ik af en toe toch nog rugpijn heb, dan trekt het ook sneller weer weg.

Super fijn, maar ik merk vooral ook qua innerlijke rust een verschil. Ook beter stil kunnen staan bij een gebeurtenis en emotie van dat moment. Een cadeautje voor jezelf, zo’n gong en tai chi in het algemeen.

Op de foto het strand in Oostkapelle. 1 van de plekken waar ik mijn oefeningen heb gedaan. 

Grt
Mirjam Wijnen

Wat goed van je dat je actief blijft, zelfs op het hockeyveld. Het is fantastisch om te zien dat je beseft hoeveel invloed je zelf kunt hebben op je klachten. Ik herinner me nog hoe ik me voelde toen ik ontdekte dat ik zelf iets kon doen om me beter te voelen. Het was een geweldig gevoel van empowerment.

Je zult merken dat je vooruitgang blijft boeken en ik geloof dat je vaker momenten zult hebben waarin je geest tot rust komt. Het is net als bij een hardloopwedstrijd: je rent ook niet meteen een hele marathon. Het vergt oefening, en dat geldt ook voor Qigong. Maar als je blijft oefenen, zul je merken dat er nog veel meer mooie verrassingen op je pad komen.

Ik wens je heel veel succes in dit bijzondere proces.
Veel liefs, Inge

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Vakantie

Vakantie

Met de zomer in volle bloei wil ik jullie een warme vakantiewens sturen, waarin ontspanning en samenzijn centraal staan. Ik hoop dat jullie deze...

lees verder
Passie voor …

Passie voor …

Er was eens een meisje met een passie voor dansen. Als klein meisje danste ze al in haar kamer op muziek en later begon ze lessen te volgen bij een...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin