Home » Blog » Beweegspecialisten » Tweedaagse Nature Taiji

Tweedaagse Nature Taiji

door | 29 dec, 2020 | Beweegspecialisten

Tweedaagse training Nature Taiji

Nature Taiji is een combinatie van Zhi (Chi) neng Qigong en traditionele Tai Chi. De focus van “Nature Taiji” ligt op gezondheid en kwaliteit van leven. Beide worden bereikt door de bewuste uitwisseling van energie en informatie tussen mens en natuur. Op deze manier versterk je het zelfhelend vermogen wat een vrijer en bewuster leven kan bevorderen. Deze vorm ondersteunt daarom een belangrijke fase in de ontwikkeling van de menselijke cultuur, en draagt daarom bij aan een bewuster leven.
De reeks is dynamisch, de bewegingen zacht en vloeiend. Alle bewegingen ontspringen uit en zijn verbonden met Mingmen. De voeten en benen worden meer betrokken bij de oefeningen, de bewegingen zijn vrijer. Je beoefent de reeks met je ogen open: je blijft dan meer in contact met je eigen midden, terwijl je de drukke wereld om je heen waarneemt. Vergeleken met de traditionele Tai Chi is Nature Taiji meer gericht op het ervaren en voelen van de energie van de natuur en haar helende effect.
“Moeder Natuur Taiji Quan” omvat de traditionele Taiji cultuur en wil op een innovatieve manier de oude Taiji cultuur te verspreiden. Taiji is officieel erkend in China en de voorwaarden om de Taiji te verspreiden zijn eenvoudiger dan (Zhineng) Qigong.
In China zijn er heel veel beoefenaars van Nature Taiji. Het Qi-veld bij Nature Taiji is zeer sterk en intens. De vorm activeert het zelfhelende vermogen. Men beoefend Nature Taiji met interne en externe Qi. De bewegingen zijn soepel en op basis van het openen en sluiten, het stijgen en dalen en spiraalbeweging. De oefeningen zijn zeer effectief en men kan erg snel de stroom van Qi voelen.
Net als in Zhineng Qigong werkt men in de Nature Taiji met de Hunyuan Qi van het universum in het veld qi. De basis oefeningen in Zhineng Qigong, zoals “La Qi”, “Three Centers Merge” en “L-sitting” zijn ook opgenomen in het Nature Taiji programma. De belangrijkste oefeningen zijn de “13 Nature Taiji vormen.”
Vergeleken met Zhineng Qigong werk je in Nature Taiji met spiraalvormige bewegingen en heb je veel wisselingen vanhet ene been naar het andere been. Elk van de 13 vormen kun je apart beoefenen.
Master Hu Xilong is de oprichter van Nature Taiji en één van de beste leerling van Dr. Pang Ming – de grondlegger van Zhineng Qigong. Master Hu heeft zijn buitengewone vaardigheden sterk ontwikkeld en is een van de meest bekende genezers in China. Door vele jaren intensieve beoefening is hij een meester geworden in de Traditionele Chinese Medicijnkunde (TCM) Taiji en Qigong.
Nature Taiji is voor zowel beginners als voor ervaren Zhineng Qigong beoefenaars en voor degenen die geïnteresseerd zijn in Taiji.
Data: Tweedaagse vrijdag 26 en zaterdag 27 februari 2021 (Escharen) door Inge Duyts
Deze dagen tellen mee voor de opleiding tot “Mother Nature Taiji Chuan” docent.
ijd: vrijdag van 13:30 uur tot 20:30 uur, zaterdag van 09:30 tot 17:30 uur
Kosten: € 220,00 * voor 2 hele dagen (1 dag deelnemen is ook mogelijk voor € 120,00) inclusief koffie en thee. Syllabus €20,00
Locatie: St. Machutusweg 5, Escharen

Deze training is ook online te volgen: https://training.studioneemtijd.nl/trainingen/nature-taiji/
Inschrijven via: https://training.studioneemtijd.nl/trainingen/live-workshop-nature-taiji/

Video van de vorm Nature Taiji en de Wubuzhuang oefening: https://training.studioneemtijd.nl/trainingen/de-vorm-mother-nature-taiji-chuan/

 

 

• €220,00
• Syllabus €20,00

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Lesgeven aan Senioren

Lesgeven aan Senioren

Lesgeven aan Senioren
Wil je jouw lesaanbod of therapie uitbreiden met “Qigong aan senioren of cursisten met fysieke klachten”?
Kom dan naar de inhoudelijke workshop “QIGONG VOOR SENIOREN” en leer hoe je veilig, verantwoord en met veel plezier les geeft aan de doelgroep van de toekomst.

lees verder
Nature Taiji oefening

Nature Taiji oefening

Nature Taiji
Je zult verbaasd zijn over het weldadige effect van deze speciale bewegingsleer.
Het is werkt rustgevend op lichaam en geest.
Je komt uit je hoofd en je gaat je lichaam weer voelen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin