Home » Blog » Beweegspecialisten » Spine Qigong voor Beweegspecialisten of Qigong beoefenaars

Spine Qigong voor Beweegspecialisten of Qigong beoefenaars

door | 29 dec, 2020 | Beweegspecialisten

09Driedaagse Training “Spine Qigong” 

Ben jij beweegspecialist of therapeut?
De rug is vaak oorzaak van allerhande klachten en blokkades. Door stress en pijn blokkeert de energiestroom en voelt men zich onprettig. De ruggengraat heeft invloed op het functioneren van de organen en alle andere functies in het lichaam. Tijdens deze bijscholing doen we vooral oefeningen, die gericht zijn op een ontspannen rug en schouders.
Tijdens deze bijscholing staat de ruggengraat centraal. Alle oefeningen uit de Chinese bewegingsleer zijn erop gericht je ruggengraat soepeler te maken, vanaf je onderrug tot bovenin je nek. Er wordt ook gewerkt aan de blokkades die veel mensen hebben tussen de schouderbladen en ook schouderproblemen komen aan de orde. De ruggengraat is de beste geleider van Qi door je hele lichaam.
In het Verre Oosten is het bestaan van het energiesysteem van het lichaam al vele duizenden jaren bekend. De energie die door het energiesysteem stroomt wordt in China ‘Chi’ genoemd, wat staat voor ‘levensenergie’.
De emotionele en lichamelijke gezondheid is verbonden met het stromen van de levensenergie door het energiesysteem van je lichaam. Als er geen blokkades zijn kan de levensenergie vrij stromen en voelt men zich over het algemeen goed, men heeft geen last van spanningen en dus ook geen pijn door stress.
Echter door oorzaken zoals onverwerkte emoties en stress ontstaan er blokkades in het energiesysteem. Door deze blokkades gaat de levensenergie steeds moeizamer stromen. Des te minder de Qi door het energiesysteem stroomt, des te meer voelt men de gevolgen. Deze gevolgen voelt men in de vorm stress en de daaraan gerelateerde lichamelijke klachten.

Tijdens deze bijscholing leer je waarom het zo belangrijk is de rug vrij te maken maar ook hoe je de rug vrij kunt maken, je komt uit je hoofd in je lichaam en je lichaam wordt sterker en soepeler.

Het is opmerkelijk hoe cliënten en of cursisten die deze oefeningen doen opknappen en versteld staan van het verdwijnen van reeds lang bestaande ongemakken in het lijf. Ook emotioneel worden oude vastzittende ervaringen in stroming gebracht, waardoor emoties op een milde manier in balans worden gebracht. De oefeningen zijn eenvoudig aan te leren en goed in te zetten bij een therapeutische behandeling.

Een soepele wervelkolom staat voor een lang en gezond leven!

Inge Duyts heeft het rugprogramma uit de eerste hand geleerd dus van Master Dou Zhanguo zelf en heeft het rugprogramma verder uitgewerkt om het door te kunnen geven aan docenten en of therapeuten in de TCM.
Ervaring met Zhi Neng Qigong is niet nodig.
Momenteel is de bijscholing HBO Spine Qigong geaccrediteerd bij de FAGT, Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten, Zhong Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese geneeskunde, de LVNG, Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen en de VNT, Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten.
Waar: Studio Neem Tijd Escharen
Wanneer:   zaterdag 20 en 27 november en 4 december 2021
Tijd: 3 hele dagen, (in totaal 18 uur en 18 accreditatie punten)
Lestijden: 09:30 uur tot 17:30 uur
Kosten: € 325,00 inclusief Syllabus,Certificaat, koffie en thee
Inschrijven via: https://training.studioneemtijd.nl/trainingen/spine-qigong/

 

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Taiji Ball

Taiji Ball

Taiji Ball Deze mooie vorm is door prof, dr. Pang Ming verspreid onder de naam;“The Chinese Teaching of the Heart (The Teaching of Consciousness)”....

lees verder
Lesgeven aan Senioren

Lesgeven aan Senioren

Lesgeven aan Senioren
Wil je jouw lesaanbod of therapie uitbreiden met “Qigong aan senioren of cursisten met fysieke klachten”?
Kom dan naar de inhoudelijke workshop “QIGONG VOOR SENIOREN” en leer hoe je veilig, verantwoord en met veel plezier les geeft aan de doelgroep van de toekomst.

lees verder
Opleiding tot “Nature Taiji” Docent

Opleiding tot “Nature Taiji” Docent

Mother Nature Taii Chuan oftewel “Nature Taiji” is een combinatie van Zhi (Chi) neng Qigong en traditionele Tai Chi. De focus van “Nature Taiji” ligt op gezondheid en kwaliteit van leven. Beide worden bereikt door de bewuste uitwisseling van energie en informatie tussen mens en natuur. Op deze manier versterk je het zelfhelend vermogen wat een vrijer en bewuster leven kan bevorderen. Deze vorm ondersteunt daarom een belangrijke fase in de ontwikkeling van de menselijke cultuur, en draagt daarom bij aan een bewuster leven.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin