Home » Blog » Inspiratie » Volg het verhaal van Esther Pesie (deel 3)

Volg het verhaal van Esther Pesie (deel 3)

door | 8 jun, 2022 | Inspiratie

Ik heb les 3 van Spine Qigong ervaren.

Het leuke is, dat de oefening nu uit een reeks verschillende bewegingen gaat bestaan. Elke beweging heeft een iets ander doel. De beweging van vandaag is met name goed voor de schouders, armen, vingers, hart & longen en het creëert ruimte van kruin tot staartbeen.

Het zijn voor mij oefeningen die leuk zijn om te doen.

Het was eerlijk gezegd geen makkelijke week. Door de bewegingen komt er spanning los die zo lang heeft vastgezeten. Dit was pijnlijk en onaangenaam.
Inge heeft ook tussendoor even als coach opgetreden, om te zorgen dat ik vooral door blijf oefenen.
Wel op een manier die goed is voor mij. Dit kan ook betekenen dat je een oefening alleen visualiseert.
Als je maar doorgaat!

Wat ik heel belangrijk vind om te benadrukken, is dat het zeker niet zo hoeft te gaan. Niet iedereen krijgt per definitie meer pijn, omdat er spanning loskomt. Iedereen en ieder lichaam is anders. Dus laat het je er in geen geval van weerhouden deze oefeningen te leren, als het je aanspreekt.

Het is niet alttijd tof voor mij (en dat is een understatement), maar ik weet nu al dat het me echt heel veel gaat opleveren en dat het dat ook al doet.
Untill next time!

Over Inge

 

Ik ben erkend Dans, Zhineng- en Tai Chi docent. Daarnaast heb ik  de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

Gerelateerde artikelen

Mingmen

Mingmen

Je motor, je krachtcentrum, ook wel de microkosmos genoemd.
Bewegen vanuit Mingmen geeft een gevoel van goed geaard zijn. Je bent dan uit je hoofd (geeft rust) zijn en de aandacht is in je lichaam (voelen). Je denken en je voelen breng je dichterbij elkaar. Je oefening (kungfu) bereikt een nieuw niveau waarin je je lichaam de kans geeft te herstellen.

Lees meer
Master Dou Zhanguo – Spine Qigong

Master Dou Zhanguo – Spine Qigong

In deze video laat Master Dou Zhanguo zien hoe soepel zijn wervelkolom is. Dou zegt: “Het leven ligt in beweging en de wortel van de beweging ligt in de ruggengraat”. Alleen spinale oefeningen kunnen de interne organen direct masseren, hun functies reguleren en ziekten voorkomen door de algehele immuun kracht van het menselijk lichaam te versterken.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin