Ervaringen van Nature Taiji cursisten

Traktatie voor lijf en ziel

Twee dagen Mother Nature Taiji bij Studio Neemtijd heb ik ervaren als een tweedaagse traktatie voor mijn lijf en ziel. Enerverend en inspirerend. Je begint in een groep met vreemden en je eindigt twee dagen later in een groep bekenden. Het is heerlijk om bezig te zijn met Taiji in een groep gelijkgestemden. Je maakt samen een leerproces door en dat smeedt een band.

Ook als je de tweedaagse workshop Mother Nature Taiji niet in het kader van de docentenopleiding doet, biedt het verdieping. In twee dagen zet je grote stappen in techniek, het verbinden met de natuur en het beheersen van je ademhaling. Vaardigheden die je allemaal weer toe kunt passen in je dagelijkse oefeningen. De inbreng van de docenten die de workshop volgen is zeker een meerwaarde. Input van meerdere kanten en discussie over hoe en wat geeft je ook als ‘beginner’ het vertrouwen dat het wel gaat lukken.

Het oefenen in een groep voegt op zich al een extra dimensie toe. Als een groep spreeuwen die in de lucht complexe figuren maakt, zonder dat de vleugels van de individuele vogels elkaar raken, zo voel je de energie van je medecursisten. Dat helpt je enorm bij het uitvoeren van de vorm. Dat gevoel raakte mij diep. Als je dan even afstand neemt en kijkt hoe anderen de vorm uitvoeren, dan emotioneert de schoonheid ervan. Het is alsof je naar een prachtig kunstwerk kijkt.

Een ervaring om nooit te vergeten. Een aanrader.

Mirjam

Het was weer intens fijn.

Zo blij ben ik met dit. Het is win-win-win…
Een paar heerlijke dagen voor mijzelf om te ontladen en opladen,
Altijd weer nieuwe inspirerende dingen leren en meer diepgang erin,
Wat uiteindelijk weer door kan stromen in mijn lessen.

Dan ook nog leuke lieve medemensen ontmoeten.
Plus me op mijn gemak voelen om te zijn wie ik ben bij Inge. En ook de deelnemers.
Daarom ben ik ook zo heel dankbaar dat Inge de opleiding geeft. Eindelijk iemand waar het voor mij zuiver en goed bij voelt om een docenten opleiding te doen.

Anouk

Heerlijk, ik heb weer genoten van deze 2 daagse MNT.

Het was een mooie verdieping op de lessen MNT in China.

De beweging mocht ik nog zachter en intenser ervaren.

Het was een fijne groep en Inge weet met tal van voorbeelden en hulpmiddelen de beweging en houding te verduidelijken.

Een echte aanrader voor iedereen die verdieping zoekt!

Lieve groetjes, Karin

Karin

Eigenaresse Sun Tao

De kennismakingsdag met Nature Taiji was voor mij een heerlijke ervaring. We waren met een fijne groep, in een fantastische ruimte, en onder de hartverwarmende begeleiding van Inge. Ze heeft een prachtige manier van lesgeven, rustig van stem, een scherpe blik, en gracieus als een Zwaan in haar Bewegen. Nature Taiji is een harmonieuze en balancerende vorm van Bewegen, een ontroerende mix tussen Qigong en Taiji, tussen stilte en beweging, tussen vorm en voelen. Ik vond het fijn dat we de ogen open hadden, dat gaf een sterke focus.

Nature Taiji gaf me heel veel goeie qi – aan het eind van de dag voelde ik me verkwikt en gevoed – in alle opzichten! Graag tot een volgende keer!

Hartelijke groet, Petra Kaemingk de Lange, Zhineng Qigong docent (www.qi-chang.nl)

Petra Kaemingk de Lange

Zhineng Qigong docent , Functie

Studio Neem Tijd is er ook voor jou

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!