Ervaringen van Nature Taiji cursisten

De Nature Taiji opleiding, ooit een serie losse dagen die ik bijwoonde, transformeerde toen ik de kans kreeg om het over een jaar uit te spreiden. Deze aanpassing leverde veel meer op dan de oorspronkelijke structuur; het zorgde voor een intensere verkenning van de stof. Er ontstond meer ruimte voor diepgang, niet alleen in de techniek zelf, maar ook in de interactie eromheen, wat resulteerde in waardevolle lessen die voortkwamen uit wederzijdse uitwisseling van mede cursisten. Het was een bron van inspiratie om de ontwikkeling van medecursisten en mezelf te observeren.

Als yogadocent met een schat aan ervaring en een diversiteit aan gevolgde opleidingen, raakt de Nature Taiji mij als een verfijnde kunst van beweging die mij diep treft. Het is alsof ik een dans aanga met de energie van de natuur op een verheven niveau. Deze sensatie vind ik ook terug in de opleiding. Dankzij Inge, die met haar passie, warmte, betrokkenheid, kennis en begeleiding de schitterende energie van Nature Taiji overbrengt, heb ik deze ervaring kunnen omarmen.

Met ogen glinsterend van vreugde en een hart vol avontuurlijke kloppingen heb ik deze opleiding doorlopen. Mijn kennis, creativiteit en verbondenheid met Yoga, Qigong en Nature Taiji kan ik nu laten samensmelten tot een integraal geheel, in harmonie met de allesomvattende energie van Nature Taiji.

Louisa van Geenen

Louisa van Geenen

Yoga & Qigong docent en therapeut TCM

Nature Taiji

In 2014 heb ik voor het eerst een driedaagse workshop Nature Taiji gedaan Bij Ping Dietrich Shi, die georganiseerd werd door Inge. Ik vond het toen al een bijzondere ervaring op zich.

En wat goed aansloot bij mijn lessen Zhi Neng Qi Gong. Zelf heb ik 25 jaar Martial Arts beoefend en herkende ik diverse bewegingen in deze mooi vorm van Taiji, maar dan wel langzaam.

Ik was echt onder de indruk wat het met me deed. Ik voelde meer ruimte, zachtheid en nog meer verbinding met de natuur.

Uiteindelijk heb ik besloten om vorig jaar de opleiding Nature Taiji te gaan volgen bij Inge. Om nog meer de verdieping te gaan voelen. Het is echt een aanrader!

Zoveel nieuwe input gekregen, zo verrijkend!

Samen trainen in een groep. Je leert veel van elkaar. Iedereen brengt zijn of haar expertise mee. Het delen/uitwisselen van ervaringen maakt de opleiding nog completer.

Het allerbelangrijkste wat ik meeneem is nog meer vanuit Mingmen bewegen. Nog meer voelen wat het met je doet.

De verbinding, yin en yang, de ademhaling, coördinatie en de bewegingen. Zo fijn! Je moet het zelf gaan ervaren…….. het is een cadeau, die je aan jezelf geeft.

Ik word er in ieder geval blij van en neem het mee in mijn dagelijkse activiteiten.

Bedankt Inge voor de inspirerende lessen. Haola!

Wat ga ik er verder mee doen? Mijn lessen uitbreiden met Nature Taiji met een glimlach!

Anny Chery

Anny Chery Stevens

Proffesional in het sociale werkveld, Gouden medaille winnares & docent Taekwondo, Reiki 1 en 2, Avatar, Zhineng Qigong docent, therapeut TCM

Opleiding tot docent Mother Nature Taiji Quan

Veel meer dan ik dacht

Als docent Zhineng Qigong level 3 heb ik de Workshop ‘Qigong voor Ouderen’ bij Inge gevolgd. Met al haar kennis en ervaring en haar uitbundige energie vond ik haar echt inspirerend. Ik ben aansluitend een Taiji retraite gaan doen en wist dat ik de docenten opleiding bij Inge zou gaan doen.

De opleiding biedt natuurlijk veel kennis over de Methode, de Vorm(en) en de achtergronden (TCM). Maar het biedt ook weer een kans om je zelfkennis te verdiepen. Tijdens de 100-dagen oefeningen (gongs) ben ik mezelf regelmatig goed tegengekomen.

Na drie jaar onafgebroken Zhigong opleidingen, dacht ik ‘even een fun jaar’ tussendoor te doen. Het is fun, ja, maar het heeft ook echt veel diepgang. Veel meer dan ik dacht. Zo verandert de kijk op mezelf, en daarmee de kijk op anderen steeds een beetje. Eerst dacht ik dat zachtheid zwak was, maar nu voel ik van binnen een heel sterke zachte kracht. Vanuit die zachtheid is mijn hele belastbaarheid toegenomen. En fysiek is mijn rug nóg soepeler geworden en ik merk dat hij ook steeds sterker wordt.

Wat ik ook als positief ervaar in de opleiding, is dat we veel aandacht besteden aan het lesgeven. In onze groep zitten mensen met allemaal andere achtergronden, andere ervaringen en hun eigen manieren van lesgeven. Op die manier doe ik weer inspiratie op voor de lessen die ik geef.

Ik geef naast MNTQ dus ook Zhigong én lessen waarbij deze twee gecombineerd worden in Tai Chi Gong. Dat geeft een nieuwe dynamiek in de lessen. Zhigong is meer Yin en Taiji meer Yang. Dat vult elkaar heel mooi aan.

Wienke Konink

Wienke Konink

Management Assistent en beleidsmedewerker marketing, Docent Zhineng Qigong

Traktatie voor lijf en ziel

Twee dagen Mother Nature Taiji bij Studio Neemtijd heb ik ervaren als een tweedaagse traktatie voor mijn lijf en ziel. Enerverend en inspirerend. Je begint in een groep met vreemden en je eindigt twee dagen later in een groep bekenden. Het is heerlijk om bezig te zijn met Taiji in een groep gelijkgestemden. Je maakt samen een leerproces door en dat smeedt een band.

Ook als je de tweedaagse workshop Mother Nature Taiji niet in het kader van de docentenopleiding doet, biedt het verdieping. In twee dagen zet je grote stappen in techniek, het verbinden met de natuur en het beheersen van je ademhaling. Vaardigheden die je allemaal weer toe kunt passen in je dagelijkse oefeningen. De inbreng van de docenten die de workshop volgen is zeker een meerwaarde. Input van meerdere kanten en discussie over hoe en wat geeft je ook als ‘beginner’ het vertrouwen dat het wel gaat lukken.

Het oefenen in een groep voegt op zich al een extra dimensie toe. Als een groep spreeuwen die in de lucht complexe figuren maakt, zonder dat de vleugels van de individuele vogels elkaar raken, zo voel je de energie van je medecursisten. Dat helpt je enorm bij het uitvoeren van de vorm. Dat gevoel raakte mij diep. Als je dan even afstand neemt en kijkt hoe anderen de vorm uitvoeren, dan emotioneert de schoonheid ervan. Het is alsof je naar een prachtig kunstwerk kijkt.

Een ervaring om nooit te vergeten. Een aanrader.

Mirjam

Het was weer intens fijn.

Zo blij ben ik met dit. Het is win-win-win…
Een paar heerlijke dagen voor mijzelf om te ontladen en opladen,
Altijd weer nieuwe inspirerende dingen leren en meer diepgang erin,
Wat uiteindelijk weer door kan stromen in mijn lessen.

Dan ook nog leuke lieve medemensen ontmoeten.
Plus me op mijn gemak voelen om te zijn wie ik ben bij Inge. En ook de deelnemers.
Daarom ben ik ook zo heel dankbaar dat Inge de opleiding geeft. Eindelijk iemand waar het voor mij zuiver en goed bij voelt om een docenten opleiding te doen.

Anouk

Heerlijk, ik heb weer genoten van deze 2 daagse MNT.

Het was een mooie verdieping op de lessen MNT in China.

De beweging mocht ik nog zachter en intenser ervaren.

Het was een fijne groep en Inge weet met tal van voorbeelden en hulpmiddelen de beweging en houding te verduidelijken.

Een echte aanrader voor iedereen die verdieping zoekt!

Lieve groetjes, Karin

Karin

Eigenaresse Sun Tao

De kennismakingsdag met Nature Taiji was voor mij een heerlijke ervaring. We waren met een fijne groep, in een fantastische ruimte, en onder de hartverwarmende begeleiding van Inge. Ze heeft een prachtige manier van lesgeven, rustig van stem, een scherpe blik, en gracieus als een Zwaan in haar Bewegen. Nature Taiji is een harmonieuze en balancerende vorm van Bewegen, een ontroerende mix tussen Qigong en Taiji, tussen stilte en beweging, tussen vorm en voelen. Ik vond het fijn dat we de ogen open hadden, dat gaf een sterke focus.

Nature Taiji gaf me heel veel goeie qi – aan het eind van de dag voelde ik me verkwikt en gevoed – in alle opzichten! Graag tot een volgende keer!

Hartelijke groet, Petra Kaemingk de Lange, Zhineng Qigong docent (www.qi-chang.nl)

Petra Kaemingk de Lange

Zhineng Qigong docent , Functie

Studio Neem Tijd is er ook voor jou

Regelmatig plaats ik via mijn blog artikelen leuke oefeningen, meditatie’s en verdiepende teksten.

Deze kun je gratis volgen om je kennis te vergroten, beter te ontspannen of gewoon even lekker te bewegen.

Je hebt je met succes ingeschreven!